U općinu Bednja za sanaciju tučom oštećenih nerazvrstanih cesta stiglo više od 2,5 milijuna kuna

“Ovakve pomoći su izuzetno važne za poboljšanje kvalitete života mještana naše općine koja depopulacijski i demografski iz godine u godinu propada“

Objavljeno: 29.10.2022. zagorjeinternational

Budući da su nezapamćene tuče diljem Varaždinske županije, pa tako i na području općine Bednja, prouzročile velike štete na poljoprivrednim usjevima, ali na komunalnoj i prometnoj infrastrukturi, kako su istaknuli iz Općine Bednja, zahvaljujući državi i Županiji u općinu je za sanaciju tučom oštećenih nerazvrstanih cesta stiglo više od 2,5 milijuna kuna.

Za rekonstrukciju oštećenih nerazvrstanih cesta, Varaždinskoj je županiji dodijeljeno ukupno četiri milijuna kuna, od čega su najveća sredstva stigla upravo u općinu Bednja – čak 2,5 milijuna kuna.

Naime, načelnik Bednje Damir Poljak u petak je s varaždinskim županom Anđelkom Stričakom potpisao sporazum o pomoći za ublažavanje i djelomično uklanjanje posljedica prirodne nepogode tuče na nerazvrstanim cestama. Zahvalivši hrvatskoj Vladi, ali i Varaždinskoj županiji što su prepoznale potrebu za rekonstrukcijom nerazvrstanih cesta na području njihove općine, načelnik Poljak poručio je kako je ovo važno ulaganje za poboljšanje kvalitete života svih mještana.

– Naša je općina brdsko – planinska općina i imamo 192 kilometara nerazvrstanih cesta te su nam ovakve pomoći u elementarnim nepogodama izuzetno važne za poboljšanje kvalitete života mještana naše općine, koja depopulacijski i demografski iz godine u godinu propada. Međutim, na ovaj način i ovakvim ulaganjima zadržat ćemo život na našim bregima – zaključio je Poljak.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba