Mnogobrojni Humčani i njihovi gosti uživali u bogatom programu

‘GREJMO NA KOSTANJE’ – manifestacija koja pokazuje sklad i suradnju mjesnih udruga

Objavljeno: 24.10.2022. zagorjeinternational

Protekle je subote u Humu na Sutli održana manifestacija ‘Grejmo na kostanje’ na koju su se, unatoč kiši, odazvali brojni Humčani i njihovi gosti koji su uživali u bogatom programu koji su pripremile humske udruge.

Na početku programa prisutnima se obratio načelnik Općine Hum na Sutli Zvonko Jutriša koji je pohvalio organizatore te izrazio zadovoljstvo velikim odazivom mještana i dodao kako mu je izrazito drago što humske udruge tako lijepo surađuju.

Posjetitelji su mogli uživati u bogatom kulturno-umjetničkom programu koji su pripremili polaznici Dječjeg vrtića ‘Balončica’, učenici Osnovne škole Viktora Kovačića i ‘Veseli penzići’, dramska sekcija Udruge umirovljenika Hum na Sutli. Polaznici odgojno-obrazovne skupine ‘Zvončići’ izveli su recitaciju ‘Jesen na putu’ i pjesmu ‘Muhara’. Učenici 4. razreda OŠ Viktora Kovačića izveli su igrokaz ‘Domaća zadaća za dane kruha’, a posjetitelji su imali priliku čuti i recitaciju pjesme ‘Kestenjar’ Vjekoslava Majera. Učenici 2. razreda OŠ Viktora Kovačića izveli su skladbe ‘Limači’ i ‘Jesenska pjesma’ te dvije recitacije. Učenici viših razreda osnovne škole izveli su antologijsku popevku ‘Oko jene hiže’ te raznježili sve prisutne. Svojim skečom pod nazivom ‘Kod šnajderice’ sve su nasmijali ‘Veseli penzići’. Tradicijske igre za djecu održane su u školskoj sportskoj dvorani, a u njima su sudjelovali brojni mališani, ali i oni malo stariji. Najspretniji su nagrađeni slatkim paketima, a za dobre ritmove pobrinula se Kristina Šeligo aka DJ CHRIS SHELY. Uz bogatu ponudu kolača Udruge žena ‘Humsko srce’ posjetitelji su mogli kušati vino i mošt članova Udruge vinogradara i podrumara ‘Humska kapljica’, a sto kilograma kestena ispekli su članovi Kulturno-športske udruge ‘Gustav Krklec’ i Športsko-kuburaškog društva ‘Sveti Petar’ Brezno.

Na jednom od štandova mogli su se vidjeti radovi učenika školske zadruge OŠ Viktora Kovačića. Za odličnu atmosferu pod šatorom pobrinuo se FUN’ UP BAND. Manifestaciju su organizirali Savjet mladih Općine Hum na Sutli, Udruga žena ‘Humsko srce’, Humska udruga mladih i Općina Hum na Sutli.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba