U organizaciji Grada Zagreba

U sklopu obilježavanja Međunarodnog dana zaštite životinja, ove subote na Bundeku će se održati ‘Vege piknik’ 

Objavljeno: 06.10.2022. zagorjeinternational

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana zaštite životinja, u organizaciji Grada Zagreba u subotu 8. listopada, od 10 do 16 sati na jezeru Bundek, posjetitelji mogu očekivati zanimljiva veganska jela i proizvode iz šarolike ponude ‘Vege piknika’ kako bi siti razgledavali informativne štandove raznih udruga za zaštitu životinja i mazili njihove četveronožne štićenike koji traže dom. Najmlađe će posebno razveseliti veganske palačinke, kao i dječji kutak pun veselih štenaca, koje će dovesti Sklonište za nezbrinute životinje Dumovec.

Kako bi posjetitelje u potrazi za edukacijom vezanom za zaštitu kućnih, divljih i domaćih životinja upoznali i s prednostima veganske prehrane za životinje, deset izlagača Vege piknika nudit će topla variva, juhe s jesenskim plodovima, bučnice, burgere, falafel i razne deserte kao što su voćni ražnjići i savijače.

Veganski specijaliteti 

Sve će se moći smazati na licu mjesta na stolovima pod suncobranima, u dobroj atmosferi. Uz besplatne brošure, kuharice i letke, posjetitelji će moći kupiti za doma uvijek primamljive veganske ćevapčiće, kobasice, sireve i druge okusne zamjene za meso, mlijeko i jaja.

Međunarodni dan zaštite životinja idealna je prilika za informiranje o veganskoj prehrani kojom u samo godinu dana možemo spasiti živote čak 80 životinja. Životinjama se može pomoći i biranjem obuće i odjeće od neživotinjskih materijala, veganske kozmetike koja nije testirana na životinjama, izbjegavanjem zooloških vrtova i cirkusa te udomljavanjem napuštenih psa i mačaka umjesto kupnje životinja”, naglašavaju iz udruge Prijatelji životinja.

Nakon predaha i okrijepe na ‘Vege pikniku’, posjetitelji će moći nastaviti s druženjem sa svojim četveronošcima, koji su i više nego dobrodošli na događaj posvećen zaštiti životinja. Svi koji vole životinje moći će potpisati peticiju za zabranu držanja pasa na lancu i peticiju da napuštanje životinja bude kazneno djelo. Udruge za zaštitu životinja i sklonište Dumovec ukazivat će na sve načine kojima se može pomoći životinjama koje traže dom, među kojima su privremeno čuvanje, šetnje, oglašavanje i druge vrste volontiranja.

Brojni štandovi 

Na jednom od brojnih štandova na kojima će se predstaviti udruge koje skrbe o životinjama i promoviraju udomljavanje i njihovu zaštitu predstavit će se i Mreža za zaštitu životinja. Ona objedinjava više od 50 hrvatskih udruga koje se zajedničkim projektima bore kako bi skrbnike pasa i mačaka potaknule na mikročipiranje, iznimno važnu i nužnu kastraciju te odgovornu i pravilnu skrb. Prijatelji životinja i Mreža za zaštitu životinja potiču gradove i općine na provedbu Zakona o zaštiti životinja i ispunjenje njihovih obaveza. 

Više informacija o obilježavanju Međunarodnog dana zaštite životinja i ‘Vege pikniku’ može se pronaći na službenim stranicama Prijatelja životinja gdje se nalazi i popis dobrih djela za životinje

Izlagači ‘Vege piknika’ su Falafel, etc., Vegefino, Oaza Joyful Kitchen, Barcode Mitra, Sve najbolje (Vege fino za sve), Piterija Zvrk, P.G. Arka naša, OPG Hajek, Zdravi oblizeki, Iris & Branimir delicije i Green Point.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba