Evo od kada do kada se neće moći prolaziti

‘CRO-SI-SAFE’: Zbog prometne nesreće u Klanjcu u četvrtak će za promet biti zatvorena dionica ceste kod Predionice – ne brinite, radi se samo o vježbi 

Objavljeno: 04.10.2022. zagorjeinternational

U četvrtak će se na području Klanjca dogoditi prometna nesreća između autobusa i osobnog vozila. Naime, radi se o vježbi spašavanja većeg broja unesrećenih iz prometne nesreće, a uz tu, održat će se i vježba sa psom tragačem te vježba spašavanja unesrećenih djelatnika s krova. 

Zbog toga će se promet na ŽC 2186 odvijati uz privremenu regulaciju, a u razdoblju od 15.55 do 16.30 prometnica će na dijelu kod tvrtke Predionica Klanjec d.o.o biti u potpunosti zatvorena za promet. 

Vježbe će se provoditi u sklopu provedbe projekta ‘CRO-SI-SAFE’, s ciljem poboljšanja suradnje, uvježbavanja protokola te unapređenja znanja i vještina u slučaju masovne nesreće, a pod organizacijom Krapinsko – zagorske županije. 

Demonstracijska vježba će se održati 6. listopada na prostoru tvrtke Predionice Klanjec d.o.o., s početkom u 16 sati, a svoje vještine spašavanja i način rada prezentirat će djelatnici i volonteri Vatrogasne zajednice Krapinsko – zagorske županije, Zagorske javne vatrogasne postrojbe – Ispostave Klanjec, Dobrovoljnih vatrogasnih društava s klanječkog područja, Zavoda za hitnu medicinu Krapinsko – zagorske županije, Ministarstva unutarnjih poslova – Policijske uprave Krapinsko – zagorske, Hrvatske gorske službe spašavanja-Stanice Zlatar Bistrica, Društva Crvenog križa Krapinsko – zagorske županije te Gasilske zveze Šmarje pri Jelšah. 

Posjetitelji koji žele gledati vježbu mole se da dođu do tvornice Predionica Klanjec d.o.o. najkasnije do 15.50 sati kako bi na vrijeme ušli u osigurani prostor za gledatelje.

Projekt CRO-SI-SAFE provodi se u okviru Programa suradnje INTERREG-V-A Slovenija – Hrvatska 2014.-2020. te je sufinanciran sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba