Veliko postignuće Zagorke

SLUŽBENO JE: Sanja Sever Mališ prva je žena na funkciji dekana zagrebačkog Ekonomskog fakulteta

Objavljeno: 02.10.2022.

Fakultetsko vijeće Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu u širem sastavu na sjednici održanoj 02. ožujka 2022. izabralo je izv. prof. dr. sc. Sanju Sever Mališ za novu dekanicu Ekonomskog fakulteta za mandatno razdoblje od dvije akademske godine, od 2022. / 23. do 2023. / 24.

Podsjetimo, nakon prvog izbornog kruga, u kojem je sudjelovalo četvero kandidata, u drugi je krug ušlo njih dvoje: izv. prof. dr. sc. Sanja Sever Mališ i prof. dr. sc. Marko Kolaković, a u drugom izbornom krugu izv. prof. dr. sc. Sanja Sever Mališ dobila je 139 glasova, dok je prof. dr. sc. Marko Kolaković dobio 75 glasa, a dva su glasačka listića bila nevažeća.

Izv. prof. dr. sc. Sanja Sever Mališ jučer je službeno preuzela dužnost Dekanice Ekonomskog fakulteta – Zagreb.

– Veliko je priznanje kad vas kolege s kojima radite, a koji su svi odreda iznimni i uvaženi profesionalci, predlože kao kandidatkinju, a kolektiv izabere, pored svih muških kandidata. Razumjet ćete, iako živimo u modernom vremenu, ženama se ipak rjeđe ukazuje povjerenje na takvim, istovremeno zahtjevnim i odgovornim, ali i prestižnim pozicijama. Zato sam počašćena, sretna i zahvalna što su me prepoznali kao pravi izbor za vođenje Fakulteta u budućnosti. Riječ je o velikom postignuću žene i k tome Zagorke, na što sam osobito ponosna, jer je u takvim okolnostima bilo vrlo teško izboriti se da moj rad bude prepoznat i priznat – ispričala nam Sever Mališ u intervju, u travnju. 

Titulu doktora znanosti izv. prof. dr. sc. Sever Mališ stekla je 2010. godine na temu “Interni nadzorni mehanizmi u funkciji kvalitete revizije financijskih izvještaja”, a dodatno usavršavanje nastavila na European Institute for Advanced Studies in Management u Barceloni, Španjolska te na University of Applied Sciences Osnabrück, Njemačka.

Izv. prof. dr.sc. Sever Mališ dobitnica je i brojnih nagrada, nagrade Hrvatske zajednice računovođa i financijskih djelatnika za njezin diplomski, a kasnije i magistarski rad. Dobitnica je i nagrade “Mijo Mirković” Ekonomskog fakulteta – Zagreb za knjigu “Analiza financijskih izvještaja”. Od 2018. godine, izv. prof. dr. sc. Sever Mališ obnašala je funkciju prodekanice za poslovne procese i strateška partnerstva.

Izv. prof. dr. sc. Sanja Sever Mališ, jučerašnjim preuzimanjem dužnosti, postala je prva žena na funkciji Dekana Ekonomskog fakulteta Zagreb.

FOTO: EFZ

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba