Mače, Zlatar Bistrica i Tuhelj

Župan Željko Kolar proglasio sušu u još tri općine s područja Krapinsko – zagorske županije

Objavljeno: 19.09.2022. zagorjeinternational

Krapinsko – zagorski župan Željko Kolar danas je proglasio prirodnu nepogodu – sušu, za još tri općine s područja županije, a riječ je o općinama Mače, Zlatar Bistrica i Tuhelj. 

Prirodna nepogoda proglašena je zbogdugotrajnog izostanka padalina tijekom proljetnih i ljetnih mjeseci te visokih temperatura pri čemu su nastale velike materijalne štete na poljoprivredi. Odluka o proglašenju je donesena nakon što je župan 30. kolovoza uputio dopis jedinicama lokalne samouprave s područja Krapinsko – zagorske županije, kojim je tražio da dostave informaciju o eventualnim nastalim štetama od posljedica suše.

Sukladno članku 25. Zakona o ublažavanju i uklanjanju posljedica prirodnih nepogoda, obvezuju se općinska povjerenstva za procjenu šteta od prirodnih nepogoda da u roku od 15 dana od dana donošenja Odluke o proglašenju prirodne nepogode, unesu  zaprimljene procjene šteta u Registar šteta.

Podsjetimo, župan Kolar je prethodno, 13. rujna, proglasio prirodnu nepogodu za sedam jedinica lokalne samouprave s područja županije, točnije za grad Zlatar te općine Gornja Stubica, Kraljevec na Sutli, Hrašćina, Lobor, Mihovljan i Bedekovčina. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba