Detalji teške prometne nesreće u Zagrebu

Mladić (20) BMW-om prošao kroz crveno i zaletio se u kombi: on poginuo, vozila se zapalila, šest ozlijeđenih, od toga dvoje maloljetnika

Objavljeno: 18.09.2022. zagorjeinternational

Jedna mlada osoba izgubila je život, a šest ih je ozlijeđeno, od čega troje teško, kada su se u nedjelju u ranim jutarnjim satima kod Sesveta dva vozila sudarila i potom zapalila, piše Jutarnji.

Do tragedije je došlo oko 2.30 sati, kada je 20-godišnjiak u BMW-u zagrebačkih oznaka, koji se Slavonskom avenijom vozio u smjeru zapada, na raskrižju prilikom skretanja u Ulicu Svetog Ivana u Ivanjoj Reci ignorirao crveno svijetlo na semaforu.

Pritom je iz smjera Zagreba naišao kombi Mercedes makedonskih nacionalnih oznaka za čijim je upravljačem sjedio 25-godišnji Makedonac koji je poštivao prometne propise te u raskrižje ušao na zeleno svjetlo na semaforu, zadržavajući svoj smjer kretanja.

Od siline sudara, oba su vozila sletjela s kolnika nakon čega je BMW planuo, a buktinja se potom vrlo brzo proširila i na kombi Mercedes u kojem je bilo ukupno šest državljana Makedonije, koji su prevezeni u zagrebačke bolnice – KBC Zagreb i KB Dubrava.

Vozač kombija i dvoje maloljetnika teško su ozlijeđeni, dok su 28-godišnjak, 25-godišnjak i još jedan maloljetnik prošli s lakšim ozljedama.

Promet navedenom dionicom bio je zatvoren gotovo tri sata te se odvijao obilazno.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba