MOST U GUBAŠEVOM: HŽ Infrastruktura odbila zahtjev izvođača radova za zatvaranjem pruge i isključivanjem napona

HRVATSKE CESTE ZATRAŽILE PRODUŽENJE ROKA: ˝Jedini način je da se radovi izvode u noćnim terminima˝

Objavljeno: 09.09.2022.

˝Od 5. svibnja do 5. rujna 2022. za sav promet zatvara se državna cesta DC205 u mjestu Gubaševo, u vrijeme izvođenja radova sanacije nadvožnjaka Gubaševo. Obilazni promet za sva vozila odvijat će se obilaznim pravcem: državna cesta DC205 – županijska cesta ŽC2195 – Ulica Celine – državna cesta DC1 – Pavlovec Zabočki (kružni tok DC1/D205/ŽC2267), u oba smjera˝, obavijest je koja je na stranicama grada Zaboka objavljena 9. svibnja ove godine.

Podsjetimo, ugovorna vrijednost radova iznosi 2.100.401 kuna (bez PDV-a), a danas, četiri mjeseca nakon posjetili smo spomenuti most. Na njemu radovi danas stoje, ne događa se ništa. Iako su radovi trebali biti gotovi proteklog ponedjeljka, oni su od završetka daleko. Poslali smo upit u Hrvatske ceste, evo što su nam napisali…

– U svezi Vašeg upita glede završetka radova na sanaciji nadvožnjaka Gubaševo na državnoj cesti oznake DC 205, dionica 001 u km 23+656 kod Zaboka obavještavamo Vas da je HŽ Infrastruktura d.o.o. odbila zahtjev izvođača radova za zatvaranjem pruge i isključivanjem napona u traženom periodu od 16 dana. Slijedom istog, jedini način izvođenja radova u pojasu pruge je da se predmetni završni radovi izvode periodički u noćnim terminima kada je omogućeno isključivanje napona. Sukladno navedenom i izmijenjenoj tehnologiji izvođenja radova izvoditelj radova podnio je zahtjev za produženjem roka do 31. listopada 2022. godine, a kada će biti završeni svi radovi i omogućeno prometovanje preko nadvožnjaka – stoji u očitovanju HAC-a.

Dodali su još kako radovi obuhvaćaju sanaciju rasponske kolničke ploče, izradu novih revizijskih staza, sanaciju podgleda, stupova i pokosa prema pruzi te ugradnju nove prometne opreme na objektu. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba