Poruka s 18. tradicionalnog ˝Susreta na mostu˝: Vrijeme je za promjene

PRIJATELJSTVO BEZ GRANICA: ˝Sada kad smo ‘punoljetni’, vjerujem da će se i ova žilet žica skloniti˝

Objavljeno: 04.09.2022. Marta Čaržavec

Ona spaja občinu Podčetrtek i općinu Zagorska Sela. Ona je dokaz povezivanja dvaju mjesta što se oslikava u njihovim zajedničkim projektima, ali i aktivnostima od sporta do kulture. Njeno je ime Sutla, a njena dolina izvora zdravlja stvara prijateljske veze koje su neraskidive. Dokaz je tome i tradicionalno druženje pod nazivom ‘Susret na mostu’ koji je danas ponovno ujedinio susjede, dvije pobratimljene općine. Da upravo to druženje znači mnogo govori 18. godina duga tradicija kojoj ništa ne mogu ni granice, ni korona, a ni ograda koja je postavljena s obje strane Sutle.

Na današnjem druženju prisutnima se obratila načelnica Zagorskih Sela, Ksenija Krivec Jurak koja je istaknula kako punoljetnost druženja znači promjene.

– Ovo je jedno lijepo događanje, jedna lijepa manifestacija koju su započeli naši župani. Čast mi je biti danas ovdje i vjerujem da će se sada, kada smo punoljetni i odgovorni, i ova žica maknuti. Vjerujem da idemo u tom smjeru, sloboda je nešto neprocjenjivo što nam dokazuju dvije godine korone koje su nam uvelike otežale prelazak granice. U toj slobodi danas smo se sastali u zajedništvu – rekla je Krivec Jurak iskazavši veliku sreću da jedna rijeka spaja toliko ljudi.

Zamjenica krapinsko – zagorskog župana Jasna Petek nadovezala se rekavši kako godine i godine življenja s obje strane Sutle pokazuju da ona uistinu povezuje i spaja.

– Nemoguće je granicom ljudima zabraniti da se međusobno druže, stvaraju prijateljske i obiteljske veze i da međusobno surađuju. Granice su administrativne, ali u praksi život pokazuje nešto drugo. Mostovi se grade da bi nas spajali – poručila je Petek.

Prisutnima se obratio i načelnik občine Podčetrtek Peter Misja koji je istaknuo kako je neizmjerno sretan da se dvije općine ponovno druže na ˝meji˝. Također, kazao je kako se nada da će se ograda skloniti u dogledno vrijeme, a ono što je posebno istaknuo je kako će se u skorije vrijeme očistiti i vodotoci s obje strane Sutle u čemu će sudjelovati i Hrvatske vode. Pohvalio je i odličnu suradnju s Krapinsko – zagorskom županijom što dokazuju zajednički projekti, a kako su u cijeloj priči najvažnija druženja poput ovog danas.

Valja spomenuti kako su na današnjem druženju koju je uveličao kulturno-zabavni program kao i glazbena poslastica u izvedbi ˝F bend-a˝ bili i klanječki gradonačelnik Zlatko Brlek i općinski načelnik Kumrovca Robert Šplajt.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba