Završila je ovogodišnja manifestacija ˝Radobojska ljetna događanja˝

Dramska humoristična večer i FIFA turnir – savršen recept za odličan provod u Radoboju

Objavljeno: 29.08.2022.

U sklopu ˝Radobojskih ljetnih događanja˝, amatersko kulturno-umjetničko društvo ˝Žensko kazalište˝ iz Gornjeg Jesenja gostovalo je proteklog petka u Radoboju na terasi Muzeja Radboa, a po završetku zanimljivih događanja na kojima je prisustvovao velik broj gostiju, uslijedio je još jedan neobičan događaj, ali s već afirmiranom trogodišnjom tradicijom

Predstave AKUD-a iz Jesenja uvijek su dobro posjećene, a ovaj put su pripremili ˝Dramsku humorističnu večer˝ i odigrali tri skeča uz glazbenu pratnju kojima su nasmijali i dobro zabavili brojnu publiku. Inače, AKUD ˝Žensko kazalište˝ kulturno je i umjetničko društvo koje aktivno djeluje već 48 godina te broji preko 600 nastupa, od smotri i festivala do raznih drugih prigoda širem domovine i u inozemstvu. U sklopu društva djeluje dramska sekcija, ženska vokalna skupina i muzički sastav pa društvo trenutno broji oko 30 članova. Osnovna aktivnost društva je kazališni amaterizam kojim njeguju specifični autohtoni izraz zagorskog kraja, a glavna im je zadaća dobro nasmijati publiku, što su i ovom slučaju ostvarili – oduševljena publika pljeskom je pratila njihove komične i zabavne scene.

Događaj koji je privukao kako mlade, tako i starije mještane i goste, održan je u prostorijama DVD-a u Radoboju, 26. kolovoza, a odlična zabava FIFA Playstation turnira ove je godina realizirana s jednim novitetom – novim PlayStation 5 konzolama.

Svoje vještine u igranju svjetski popularne FIFA-e provjerilo je dvadesetak natjecatelja. U konkurenciji od 22 natjecatelja, prvo mjesto je osvojio Valentino Barušić iz Krapine koji je u finalu natjecanja preokrenuo veliki zaostatak od 3:0 u svoju korist protiv teškog protivnika Tina Fruka. U utakmici za treće mjesto bolje se snašao Dario Goričan koji je pobijedio mladog Marka Vidovića.

Natjecateljski duh, dobra glazba i ponuda hrane i pića polučili su sjajnu i nezaboravnu atmosferu, a s FIFA Playstation turnirom završena su ovogodišnja ˝Radobojska ljetna događanja˝. S puno entuzijazma, ambicije i radosti radujemo se sljedećem ljetu i novim ljetnim događanjima u Radoboju!

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba