Evo što o milijarderskoj pljački INA-e kaže Plenković

˝Kako im je ovo promaklo meni nije poznato, očito je da sustav kontrole nije bio nešto. Djelovat će odmah gradski odbor HDZ-a i časni sud˝

Objavljeno: 29.08.2022. zagorjeinternational

Premijer Vlade Andrej Plenković komentirao je veliku pljačku INA-e kazavši kako su institucije na vrijeme reagirale te da je najvažnije da su sredstva u blokadi i da je na taj način osigurano da bude što manje štete, piše Index.

– Grupa ljudi imala je namjeri steći veliki profit, o tome se radi. Banke kada u Hrvatskoj posluju kada primijete neku veću translaciju, pale alarm, onda o tome moraju obavijestiti Ured za sprečavanje pranja novca. To se ništa ne događa slučajno. To je sve prema propisima. Nije se to dogodilo slučajno, nego je to aktiviranje mehanizama u RH. Kako im je ovo promaklo meni nije poznato, očito je da sustav kontrole nije bio nešto. Ministar je zatražio striktnu kontrolu svega – rekao je Plenković pa nastavio:

– Prvo postoji uprava kompanije, NO dolazi u drugoj fazi, ovakve ugovore mora kontrolirati uprava. Mi ćemo poduzeti sve odgovarajuće korake, mi ćemo prvo tražiti očitovanja svih na koje se ovo odnosi. To što je netko na nižoj razini član stranke, to je tako, prema njemu će djelovati stranačka tijela. Djelovat će odmah gradski odbor HDZ-a i časni sud. Nije realno da ostane u stranci.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba