Manifestaciju "100 % zagorsko" za vlastitu promociju iskoristio i Zagorski vodovod

Na Korzu se pred Riječanima, premijerom i ministrima pohvalili projektom aglomeracije Zabok – Zlatar

Objavljeno: 26.08.2022. AB

U sklopu manifestacije “100% zagorsko u Rijeci”, koju Krapinsko – zagorska županija na Korzu organizira devetu godinu zaredom, a koja se održava danas i sutra, pored 50-ak poljoprivrednih proizvođača, uz obrtnike, tvrtke, toplice, agroturizme, hotele te restorane i kulturne ustanove, priliku za promociju nije propustio ni Zagorski vodovod. U Rijeci je naime predstavljen i projekt izgradnje sustava prikupljanja i odvodnje otpadnih voda sustava odvodnje Zabok i sustava odvodnje Zlatar, na državnoj razini. Premijer Andrej Plenković, gradonačelnik Rijeke Marko Filipović, potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović, generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković, župan Primorsko – goranske županije Zlatko Komadina i župan Krapinsko -zagorske županije Željko Kolar, svi sa suradnicima, obišli su potom manifestaciju.
Na predstavljanju projekta Aglomeracije sudjelovali su predstavnici nositelja projekta, Zagorskog vodovoda d.o.o., direktor Mario Mihovilić, voditelj projekta Diego Chersi i predstavnici izvršitelja ugovora.

Voditelj projekta i direktor Zagorskog vodovoda istaknuli su značaj projekta poboljšanja vodnokomunalne infrastrukture, ne samo za unapređenje komunalnog sustava i bolje komunalne usluge za stanovnike, već i za očuvanje prirodnog bogatstva Krapinsko-zagorske županije.
Istaknuto je da je projekt ukupne vrijednosti 598.099.185,26 kuna koji je sufinanciran sredstvima Europske unije, od iznimnog značaja u očuvanju zaštite okoliša i poboljšanju vodno komunalne infrastrukture te očuvanje čistoće voda za buduće naraštaje na području Krapinsko -zagorske županije.
Podsjetiom, projekt uključuje gradove Zabok, Oroslavje, Donju Stubicu i Zlatar te općine Veliko Trgovišće, Bedekovčinu, Sveti Križ Začretje, Mače, Stubičke Toplice, Gornju Stubicu, Mariju Bistricu, Zlatar Bistricu, Konjščinu i Lobor, a trebao bi doprinijeti povećanju priključenosti na sustav javne odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda za približno dodatnih 10.000 kućanstava.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba