ZABOČKI PARKING: Za bezbrižno parkiranje građani se moraju još malo strpjeti

˝Za sljedeći tjedan je zakazana primopredaja parkirališta između izvođača radova i HŽ Infrastrukture˝

Objavljeno: 26.08.2022.

U centru grada Zaboka od 2020. godine traju radovi na modernizaciji prometnih dionica, preusmjeravanju prometa, novim parkirnim mjestima… Iako su se na području grada izgradila nova parkirališta za 213 automobila u što su uključena i parkirna mjesta za osobe s invaliditetom i osobe teže pokretljivosti, iako su radovi završili, iako je uporabna dozvola ishođena, na parkingu još uvijek ne smijemo parkirati. Zašto? Upitali smo to HŽ Infrastrukturu, a onda i Grad Zabok…

Podsjetimo kako je parkiralište prošlo tehnički pregled koji je održan u periodu od 6. do 8. srpnja 2022. godine i dio 18. srpnja 2022. godine što su nam potvrdili iz HŽ-a, kao i da je uporabna dozvola izdana 12. kolovoza ove godine, a kažu i kako će se prepreke koje onemogućavaju ulaz na parkiralište ukloniti sljedećeg tjedna.

– Sljedeći tjedan će se obaviti i primopredaja parkirališta između izvođača radova i HŽ Infrastrukture, a za potpunu uporabu parkirališta potrebno je ukloniti skelu od radova na biciklističkom nathodniku kako bi se omogućio izlazak sa parkirališta Kolodvorskom ulicom prema ŽCP-u ZIVT za što je potrebno obratiti se gradu Zaboku – napisali su nam.

– Procedura puštanja parkirališta u uporabu traje koliko je potrebno da bi se ispoštovale sve zakonske i ugovorne procedure jer se parkiralište nije moglo pustiti u uporabu bez uporabne dozvole. A za proceduru izdavanja uporabne dozvole nije odgovorna HŽ Infrastruktura već Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine – zaključuju na kraju očitovanja.

Grad Zabok smo upitali kada će se ukloniti skela od radova na biciklističkom nathodniku koja onemogućava izlazak s parkirališta ranije navedenom dionicom.

– Izlazak s parkirališta Kolodvorskom ulicom prema ŽCP-u ZIVT nije moguć jer investitor radova na izgradnji parkirališta i svodnih cesta nije iste predao Gradu Zaboku na upravljanje i korištenje – kažu iz Grada i dodaju kako je krajnji rok završetka projekta BRZO 24. studenog ove godine.

Upitani o nepropisnom parkiranju na potezu takozvanog ‘blok kolodvora’ kažu kako je izvođač stavio prometni znak zabrane prometa, što znači da je to zona gradilišta bez prometa i to nije ingerencija prometnog redarstva Grada Zaboka. Druge nadležne službe su ovlaštene da po tom prometnom znaku, odnosno neovlaštenom ulasku vozila na gradilište, postupaju te sankcioniraju vozače, ističu. K tome, podsjećaju kako je parkiralište kod Sportske dvorane gotovo uvijek prazno, a i besplatno za korištenje te se nalazi tek nekoliko minuta hoda do centra grada.

Službeno otvorenje parkirališta? Grad će odlučiti nakon što će mu parking biti predan na upravljanje.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba