Nogometaš Cibalije Robert Perić - Komšić vratio se treninzima nakon što je pomogao svojoj majci tako što joj je donirao dio jetre

“Meni je majka dala život, ja sam ga njoj produljio. Nisam nikakav heroj, to bi učinio svatko tko je odrastao u funkcionalnoj obitelji”

Objavljeno: 17.08.2022. zagorjeinternational

– Nisam ja nikakav heroj jer ono što sam učinio za svoju majku učinio bi svatko tko odrasta u normalnoj obitelji – rekao je nogometaš vinkovačke Cibalije Robert Perić – Komšić, koji je nedavno je uspješno operiran u Turskoj, a bio je podvrgnut operativnom zahvatu kojim mu je odstranjen dio jetara, koji je potom transplantiran njegovoj oboljeloj majci Ljiljani čija je operacija također uspješno prošla.
– Mama je veći heroj od mene. Ne daj, Bože, nikome ono što je onda proživjela u proteklih 13 godina. Imala je tri neuspjele transplantacije jetara s mrtvog donora. Propala je ideja i da živi donor bude brat Vedran, čija su jetra bila masna, pa je postupak propao. Otac Nedeljko ima više od 50 godina, što je uz masna jetra jedan od dva eliminirajuća faktora za donorstvo. Rizik je bio golem, a mami je vrijeme istjecalo. Bila je životno ugrožena, trbuh joj se punio vodom i bilo je pitanje dana… U trenutku kada sam doznao da su sve ostale opcije iscrpljene, spakirao sam stvari i odletio u Istanbul – rekao je Perić-Komšić za portal Vinkulja.
– Bogu hvala, sve je prošlo OK, i operacija i oporavak. Ja sam gotovo spreman za povratak na teren, a mama je nakon 13 godina borbe dobila novi život. Imao sam potpuno jasnu sliku rizika, ali u tom trenutku uopće nisam razmišljao o tome hoću li nogomet zaigrati ikad ili više nikad. Imao sam jasnu misiju, da mama bude dobro. Sve ostalo bilo je sporedno. Mama mora uzimati terapiju, ali to za nju nije nikakva novost, jer je već godinama pod lijekovima. Meni su svi nalazi uredni, jetra su dva mjeseca nakon operacija gotovo u cijelosti regenerirana. Uglavnom, bježim od neke priče o herojstvu, učinio sam ono što bi, vjerujem, učinio svatko tko je odrastao u funkcionalnoj obitelji. Meni je majka dala život, ja sam ga njoj produljio – zaključio je ovaj hrabri nogometaš.
Na Facebook stranici Nogometne ikone pak su izvijestili da se Robert uspješno vratio treninzima.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba