Vlada donijela novu uredbu o cijenama naftnih derivata

Od ponoći je jeftinije gorivo – evo za koliko

Objavljeno: 16.08.2022. zagorjeinternational

Vlada je donijela novu Uredbu o utvrđivanju najviših maloprodajnih cijena naftnih derivata, prema kojoj je od ponoći cijena litre benzina manja za 11, a dizela za dvije lipe.

Cijene određene na temelju te uredbe dodatno će se sniziti u odnosu na sada važeće, pa od danas litra benzina stoji 11,19 kuna, dizela 12,12 kuna i plavog dizela 8,49 kuna, odnosno lipu manje nego što je bilo do sada.

Kako su priopćili iz Vlade, da nema mjera, benzin bi bio 13,06 kuna po litri, dizel 14,57 kuna, a plavi dizel 9,38 kuna po litri, a Uredbu o utvrđivanju najviših maloprodajnih cijena naftnih derivata donijeli su na telefonskoj sjednici održanoj u subotu.

Dosadašnji način izračuna najviših cijena sukladno uredbi primjenjuje se i za sljedećih sedam dana pa se najviša cijena utvrđuje prema formuli jednako za sva maloprodajna mjesta u Hrvatskoj, na temelju sedmodnevnog obračunskog razdoblja, s ograničenom maržom od 0,65 kuna po litri za benzin i dizel, a za plavi dizel 0,40 kuna po litri, napominju iz vlade.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba