VELIKI JUBILEJ: Zlatarski NK Oštrc proslavio stoljeće postojanja kluba

Kao i prije 100 godina, u goste je došao krapinski NK Zagorec, a početni udarac izveo je najstariji živući član Oštrca, Zlatko Varga

Objavljeno: 16.08.2022. AB

NK Oštrc Zlatar u subotu je proslavio 100. obljetnicu postojanja kluba, a tim je povodom odigrana i prijateljska utakmica protiv NK Zagorca iz Krapine.

Kako piše Radio Zlatar, odabir gostujućeg kluba nije bio slučajan jer je zabilježeno da su upravo ova dva kluba prije 100 godina odigrala prvu službenu utakmicu u Zagorju. Tada je nešto stariji NK Makabija (današnji Zagorec) s 8:1 pobijedio tek osnovani Zlatarski sportski klub Zlatar (današnji Oštrc). Slavljenička utakmica ovaj put završila je također pobjedom gostiju 0:3.

FOTO: Radio Zlatar

Početni udarac izveo je najstariji živući član Oštrca Zlatko Varga. Prije samog početka utakmice obratio se prisutnima i prisjetio prve generacije nogometaša Oštrca, dok je kapetan Zagorca, Matija Smrekar domaćinima čestitao 100. rođendan, uz poklon – uokvireni dres, kao uspomenu na ovaj veliki jubilej.
U poluvremenu su s poklonima za slavljenika stigli i predsjednik Nogometnog saveza KZŽ Stjepan Merkaš te tajnik saveza Juraj Sirovec.


Na početku utakmice igrači obiju momčadi izašli su na teren kroz špalir Belečkih mažoretkinja, predvođeni sutkinjama Anom Kederov i Majom Brozović te sucem Janom Vukušićem.
Prije seniorske utakmice, igrali su još mladi zlatarski nogometaši, protiv zagrebačkog Dinama. Limači Oštrca pobijedili su 3:1; mlađi pioniri odigrali su 0:18, a odigrana je i utakmica između kadetkinja Dinama i juniora Oštrca, koja je završila 13:10 za Oštrc.

FOTO: Radio Zlatar

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba