Vikend na zagorskim prometnicama obilovao nesavjesnim vozačima

U Budinščini skrivio prometnu nesreću s 2,47 promila i priskrbio si masnu kaznu

Objavljeno: 16.08.2022.

Tijekom proteklog vikenda na području koje sigurno pokriva Policijska uprava krapinsko – zagorska proveden je pojačani nadzor u prometu tijekom kojeg je ukupno utvrđeno 79 prometnih prekršaja. Od toga su 24 prekršaja bila vezana za nepropisnu brzinu kretanja vozila, 18 prekršaja ne korištenja sigurnosnog pojasa u vozilu, četiri prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, dva prekršaja nepropisnog korištenja mobitela tijekom vožnje, a 31 prekršaj okvalificiran je u kategoriji ostalih prekršaja u prometu.

Tijekom provedenog nadzora najveća očitana koncentracija alkohola u organizmu utvrđena je prilikom kontrole prometa proteklog petka oko 20.30 sati u Budinščini kod 44-godišnjeg vozača koji je upravljao osobnim automobilom i prouzročio prometnu nesreću s materijalnom štetom. Izvršenim alkotestiranjem utvrđena mu je koncentracija alkohola u organizmu od 2,47 promila, a temeljem prekršajnog zakona određeno mu je zadržavanje do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Protiv 44-godišnjaka slijedi podnošenje prekršajnog naloga s novčanom kaznom od 12.000 kuna i zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od šest mjeseci.

Najveća brzina kretanja vozila utvrđena je protekle subote u Polju Krapinskom i to od 122 km/h na djelu ceste gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 70 km/h. Vozaču je naplaćena novčana kazna u iznosu od 2000 kuna.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba