Detalji strašne tragedije na Viru u kojoj je život izgubio dvogodišnjak

VLASNIK APARTMANA: Ležao je u kutu, nepomično, nije disao, ali srce sam osjećao. Znam da nisam kriv, ali nosim ga na duši”

Objavljeno: 10.08.2022. zagorjeinternational

Na Viru se u ponedjeljak u večernjim satima u bazenu apartmana utopilo dvogodišnje dijete koje je s roditeljima tamo boravilo na odmoru. Dječaka je na dnu bazena pronašao vlasnik apartmana, a za 24sata je ispričao detalje ove strašne tragedije. 

– Čuo sam vrisak jer je majka shvatila da se dječak ne javlja, da je nestao, i odmah sam potrčao prema bazenu. U kutu je ležao, nepomično, odjeven, bio je već i kasni sat. Pokušao sam pomoći malenom, izvukao sam ga pomoću štapa i odmah krenuo s reanimacijom – rekao je 69-godišnjak pa nastavio:

– Svi su bili silno uzrujani, dječak nije disao, ali srce sam osjećao, puls je cijelo vrijeme bio tu – rekao je vlasnik apartmana za 24sata. 

Nazvao je i Hitnu pomoć koja je stigla za 25 minuta i odmah započela sa spašavanjem. Rekao je da su dječaka pokušali reanimirati 45 minuta, a nakon toga su odlučili kolima krenuti za Zadar.

– Znam da nisam kriv, ali eto, nosim ga na duši – dodao je. 

Obitelj iz Zagorja je kod njega u apartman stigla toga dana iz Vodica gdje im se nije svidjelo, a vlasnik kaže da je dječak odmah po dolasku imao navučene rukavice za plivanje i da je pola dana proveo u bazenu. 

– Obitelj mi je rekla da je za 15-ak dana trebao navršiti tri godine. Trenutno sam pod tabletama za smirenje. Ovo mi se nikada prije nije dogodilo – rekao je potreseni vlasnik apartmana. 

Apartmane ima 10 godina, a bazen ima tek nekoliko kvadratnih metara. Ističe, nikada nije imao nikakvih problema. 

PU zadarska je potvrdila da je očevid obavljen te da se sada utvrđuju detaljne okolnosti slučaja u suradnji s nadležnim Državnim odvjetništvom. 

Virski načelnik Marino Radović za 24sata je rekao da su svi na otoku potreseni ovom tragedijom.

– Žao mi je, užas, nije mi to nikako lijepo čuti, a sve govori kako opreza nikada dosta i kako se djecu mora non stop imati na oku, nema ni sekunde da su bez nadzora – rekao je te dodao da na Viru ima 100-ak bazena te da je dužnost svakog vlasnika upoznati svoje goste s mogućim opasnostima. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba