Policija izdala ozbiljno upozorenje:

Vidite li ovakve novčanice, odmah se javite! Trojica mladića ‘prala’ su novac kroz aparate na sreću

Objavljeno: 02.08.2022. AB

Policija je uhitila trojicu mladića koje sumnjiči da su na području i u okolici Zadra i Šibenika ‘prali’ novac, provlačeći ga kroz aparate za sreću i automat klubove. Ujedno mole građane, ako se slučajno susretnu novčanicama obojanima kao na fotografiji, da im odmah jave.

– Policijski službenici PU zadarske proveli su kriminalističko istraživanje nad dva hrvatska državljanina u dobi od 25 godina i jednim hrvatskim državljaninom u dobi od 30 godina zbog sumnje da su počinili kazneno djelo ‘Pranje novca’. Sumnja se da su s ciljem prikrivanja nezakonitog podrijetla protupravne stečene imovinske koristi, tijekom srpnja ove godine na području Zadra te na području šireg biogradskog i benkovačkog područja, u pet različitih ugostiteljskih objekta, na aparatima na sreću uplaćivali novac, koji je proizašao iz drugog kaznenog djela, na osnovu čega su im izdane gotovinske ostave ili bi podizali isplatne listiće na iznos koji su uplatili, a na temelju kojih su naknadno, sljedećih dana, podizali novac u drugim automat klubovima. Također se sumnjiče da su u istom razdoblju počinili istovrsno kazneno djelo na području Šibenika, preciznije na području mjesta Tisno kao i na području Gospića. Ovim putem Policijska uprava šibensko-kninska skreće pozornost građanima, ako se susretnu s takvim obojenim novčanicama, da obavijeste policiju na broj 192 ili svoje sumnje prijave najbližoj policijskoj postaji – priopćila je zadarska policija.
Inače, materijalna šteta iznosi više desetaka tisuća kuna. Trojica osumnjičenika predani su pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava dostavljena je nadležnom državnom odvjetništvu u Zadru.

Najnovije po kategorijama

“Želimo osvijestiti javnost o prisutnosti projekata omogućenih EU sredstvima u lokalnoj zajednici, ali i zadržati svijest građana o uključenosti rezultata EU projekata u naše svakodnevne živote”

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter