U Ministarstvu znanosti i obrazovanja održana dodjela nagrada

Među 96 najboljih hrvatskih maturanata koje je ministar Fuchs nagradio s po 2500 kuna i šestero iz Zagorja – evo tko su

Objavljeno: 31.07.2022. AB

U Ministarstvu znanosti i obrazovanja održana je dodjela Nagrade “Marin Soljačić”, Nagrade “Ante Žužul”, nagrade za informatiku i nagrada Ministarstva znanosti i obrazovanja maturantima koji su ostvarili izniman uspjeh na državnoj maturi u školskoj godini 2021./2022.
Učenica Prve gimnazije Varaždin, Amalija Rafaj Škriljevečki, dobitnica je Nagrade “Marin Soljačić”. Riječ je o nagradi od 5000 američkih dolara koje donira profesor s tehničkog sveučilišta, Massachusetts Institute of Technology (MIT) u Bostonu, Marin Soljačić. Nagrada se dodjeljuje za izniman uspjeh na području matematike i fizike.
Nagrada “Ante Žužul” prvi put se od ove godine dodjeljuje maturantu/ici s najboljim uspjehom na području hrvatskoga jezika i povijesti.
Dobitnik Nagrade “Ante Žužul” je Danijel Vukelja, učenik II. gimnazije Zagreb.
Tvrtka System & Technology (S&T) dodjeljuje nagradu u iznosu od 5000 eura najboljem maturantu/ici za izniman uspjeh na državnoj maturi za uspjeh na području informatike.
Dobitnik nagrade za informatiku je Viktor Pijanec, učenik Prve gimnazije Varaždin.
Također, Ministarstvo znanosti i obrazovanja će i ove godine novčanim iznosom od 2500 kuna te posebnim priznanjima nagraditi najbolje maturante prema kriteriju – učenici koji su ostvarili najbolji rezultat na obveznim ispitima državne mature (najbolji prosjek riješenosti obveznih ispita na višoj, A razini), učenici strukovnih škola koji su ostvarili 100% na nekom od ispita, uz uvjet da su položili sve obvezne ispite te učenici koji su dva ispita riješili 100%, a nisu ni u jednoj od spomenutih kategorija.
Nagrađeno je 96 maturanata iz cijele Hrvatske, među kojima je i šestero iz Krapinsko – zagorske županije – Nika Macan, Lucija Šalković i Petar Malogorski iz Srednje škole Krapina, Vedran Berislavić i Dorijan Vincelj iz SŠ Oroslavje te Martin Poštek iz Srednje škola Konjščina.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba