PA-PA: Gotov je istražni zatvor

Tolušić izašao iz Remetinca

Objavljeno: 29.07.2022. zagorjeinternational

Danas je iz istražnog zatvora u Remetincu izašao Tomislav Tolušić kojem je istražni zatvor određen 8. srpnja zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke. Podsjetimo, istražni zatvor određen je i Željku Ferencu.

Europski tužitelji, koje u Hrvatskoj vodi Tamara Laptoš, detaljno su i objasnili za što terete Tolušića i zaposlenika Ministarstva poljoprivrede Željka Ferenca, koji mu je pomogao lažirati dokumentaciju kako bi nezakonito izvukli europske milijune. Točnije, 2,9 milijuna kuna su uspjeli izvući, a još 1,5 milijuna su pokušali, piše portal 24 sata.

Podsjetimo i da je Tolušić novac dobio za vinariju, dok je 1,5 milijuna kuna pokušao izvući “nestajućim vinogradom”. Odnosno, uz pomoć Ferenca, prijavio se i lažirao dokumentaciju da nema zasađen vinograd jer se javio na natječaj na kojemu mogu proći samo novi zasadi. On je u to doba, u lipnju prošle godine, već imao posađenu lozu.

Uz to je lažirao, tvrde tužitelji, i drugu dokumentaciju. Ali kad nije prošao na natječaju, onda je počupao već posađeno i uz pomoć Ferenca, koji je pisao Ministarstvu poljoprivrede, napravio novi elaborat kako bi dobio novac, zaključuje 24 sata.

VIDEO

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba