“Ljeto u školi“

HVALEVRIJEDAN PROJEKT U VRIJEME LJETNOG ODMORA: OŠ Viktora Kovačića Hum na Sutli provodi aktivnosti za djecu s područja općine

Objavljeno: 13.07.2022. zagorjeinternational

Osnovna škola Viktora Kovačića Hum na Sutli, ove godine po prvi puta, kroz ljetni odmor, organizira aktivnosti za učenike i djecu s područja Huma na Sutli, pod nazivom “Ljeto u školi”.

Aktivnosti će se provoditi kroz šest tjedana, a provode ih učiteljice koje su tijekom godine radile u produženom boravku. Financira ih Općina Hum na Sutli. Cilj je potaknuti djecu na razne aktivnosti, da se malo odmaknu od računala i drugih tehnologija, da se druže te zajedno igraju i stvaraju.

-Program se realizira kroz šest tematskih tjedana, a trenutačno se provode aktivnosti trećeg tjedna “Idemo u planine”. U prethodna dva tjedna realizirani su sportski i kreativni sadržaji kroz tjedne “U zdravom tijelu zdravi duh” i “Moje ruke i mašta mogu svašta”. Prijavljeno je preko 100 djece. U protekla tri tjedna svaka je radionica imala preko 30 učenika – rekla je ravnateljica škole Biserka Špiljak, koja je otkrila koje aktivnosti djecu očekuju u nastavku.

-Aktivnosti nastavljamo 17. kolovoza, u “STEM” tjednu s istraživanjem i pokusima za male znanstvenike, zatim slijedi tjedan glume, kazališta i kostimografije “Daj ne drami!” i na kraju pripreme za školu kroz  “Ljetnu ponavljanonicu – kazala je, pa zaključila:

-Uvjereni smo da se radi o kvalitetnom projektu koji nije uobičajen u školama za vrijeme ljetnog odmora i za koji smo doista uložili dosta truda u njegovom kreiranju i realizaciji – istaknula je Špiljak.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba