Ovaj scenarij najavio još prije nekoliko dana

Čačić i Reformisti izašli iz vladajuće koalicije

Objavljeno: 12.07.2022. zagorjeinternational

Nakon sastanka vladajuće koalicije u Banskim dvorima, Radimir Čačić je premijeru Andreju Plenkoviću i ostalim koalicijskim partnerima zahvalio na suradnji, odnosno, izašao je iz vladajuće koalicije, piše Index.hr.

– Mislim da je ovaj format, koji je u funkciji premijera, ali i predsjednika HDZ-a etablirao, odnosno da se održavaju redovni sastanci utorkom. To je zahtjevno na poziciji premijera. I vremenski i energijom. Taj format je vrlo dobar. Omogućuje otvorenu raspravu, sugestije, suprotstavljanje mišljenja – rekao je Čačić te dodao da su nekada sugestije njegove stranke bile prihvaćane, a nekada nisu, no upozorio je na činjenicu da je politika proces te da, bez obzira što Reformisti izlaze iz vladajuće većine, da se njihovi dogovori, koji su bili pretpostavka za ulazak, realiziraju.

Uz to, poručio je i da ne želi da između Vlade, HDZ-a i Reformista sada i u budućnosti budu zatvorena vrata. 

– Ne mašemo zastavama mržnje, bilo kakvih negativnih pretpostavki, a priori kritikama ni prema lijevom ni prema desnom polu. Mi smo centar, lijevi centar, i ne želimo da iza nas ostaju repovi i zatvorena vrata – poručio je. 

Inače, Čačić je prije nekoliko dana rekao kako njegova stranka najesen više neće biti dio parlamentarne većine, a kao ključni razlog se spominje neispunjavanje koalicijskog dogovora o željezničkom projektu Sjever. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba