BOGAT PROGRAM: Ove subote u Jalžabetu “Šlingani dani“

Očekuju vas tradicionalni starinski kolači, mimohod i nastup KUD-ova te izložba starih predmeta i rukotvorina

Objavljeno: 07.07.2022. zagorjeinternational

Ove subote u općini Jalžabet, u organizaciji Kulturno umjetničkog društva “Elizabeta” Jalžabet održat će se manifestacija “Šlingani dani“, a u petak vas, s početkom u 20.30 sati očekuje zabavni program uz TS Fijaker.

Program počinje u 16 sati, dolaskom folklornih skupina u Jalžabet, a u 17 sati održat će se prijem predstavnika gostujućih društava kod čelništva Općine. Program se nastavlja mimohodom folklornih skupina ulicama Jalžabeta, a svečano otvorenje 23. Šlinganih dana održat će se u 18 sati, a u 18.15 sati počinje kulturno – umjetnički program, u kojem će sudjelovati KUD Horvatska Velika Horvatska, FA Šiljakovina, KUD Rudar Glogovec, KUD Beletinec, KUD Prigorje Sveti Petar Orehovec, KUD Fiolica Orehovica, KUD Mak Trnovec, Djeca područne škole Kelemen te KUD Elizabeta.  S početkom u 21 sat, počet će zabavni program uz grupu “Tango band“.

-Na dan manifestacije planirano je da se, u sklopu Šlinganih Dana, održava prigodna izložba starih predmeta i rukotvorina, ručnih radova i predmeta od slame, krep papira i šibe. Uz razgledavanje starina moći će se i kušati starinski kolači kakvi su se nekad spremali u našem kraju. Na izložbi će sudjelovati Udruge žena iz općine Jalžabet sa svojim gostima, udruga vinogradara i vinara općine  Jalžabet te mnogi pojedinci koji se bave očuvanjem narodne baštine krajeva iz kojih dolaze – rekli su iz Općine Jalžabet.

Generalni pokrovitelj je Općina Jalžabet, a medijski pokrovitelji Zagorje International, EVaraždin, Varaždinske vijesti, 7Plus – regionalni tjednik te Radio Megaton.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba