ZANIMLJIVA IDEJA! Vijećnik Marijan Tupek iz Domovinskog pokreta KZŽ na aktualnom satu sjednice Županijske skupštine upitao:

˝Razmišlja li se o povećanju naših vijećničkih naknada, budući da svi troškovi rastu?˝

Objavljeno: 27.06.2022.

Tijekom aktualnog sata, na danas održanoj sjednici Županijske skupštine, osim pitanja nezavisnog vijećnika Vincelja i Kljaka iz Reformista postavila su se još neka pitanja. U nastavku donosimo ona koja su se istaknula, kao i odgovore na njih.

Pitanje koje je svakako privuklo pažnju je bilo iz redova Domovinskog pokreta. Naime, Marijana Tupeka je zanimalo razmišlja li se o povećanju naknada vijećnika budući da svi troškovi rastu, a župan mu je odgovorio:

– Mogao bih odgovoriti kratko ne, ali da pojasnim. Da bi se išlo u to treba postići politički konsenzus – rekao je i dodao kako su u županijskoj upravi plaće i padale i rasle što iznosi određeni rast, ali manji od rasta troškova života. S druge strane, kaže, treba se razmišljati o povećanju plaća kako bi se zadržale stručne i kvalitetne osobe. Zaključio je i Tupeku poručio da vidi može li se postići politički konsenzus i kako se to u konačnici treba riješiti na razini Skupštine.

Zoran Gregurović iz HDZ-a postavio je pitanje oko izgradnje sportske dvoranje u Hrašćini i njenom financiranju. Konkretno postavio je pitanje o iznosu koji je dala Županija. Na to je župan Kolar pojasnio kako je dvorana financirana u sto postotom iznosu i dodao kako se dvorane grade u različitim vremenima i prilikama.

Ana Kruhak, također iz HDZ-a, osvrnula se na ˝minus˝ OB Zabok u kojoj tijekom svibnja CT aparat nije radio. Iako se dogovorilo gdje će se raditi pretraga tim aparatom došlo je do problema tko će očitavati rezultate, a s ciljem da se oni očitaju što prije i kvalitetnije.

Odgovor ravnatelja OB Zabok Tihomir Vančina odgovorio je kako su hiti pacijenti bili zbrinuti u roku od par sati, dok je ostatak pacijenata zbrinut u roku od par dana.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba