Odlukom Vlade RH za sada nije obuhvaćena pokretna imovina automobili

Grad Varaždin zaprimio gotovo 1000 prijava štete od prirodne nepogode – tuče

Objavljeno: 15.06.2022. zagorjeinternational

U ponedjeljak je završilo zaprimanje prijava štete uzrokovane olujnim nevremenom i tučom koja je pogodila područje grada Varaždina, u srijedu 25. svibnja.

Grad Varaždin je zaprimio oko 1000 prijava, a točan broj će biti, kako su kazali iz Grada, utvrđen nakon unošenja prijava u Registar šteta, kada će Gradsko povjerenstvo utvrditi i konačnu procjenu nastale štete na području grada. Nakon unosa prijava u Registar šteta, Županijsko i Državno povjerenstvo u obvezi su potvrditi konačnu procjenu šteta.

U cilju pomoći za ublažavanje i djelomično uklanjanje posljedica prirodne nepogode tuča na područjima Varaždinske, Međimurske, Krapinsko–zagorske, Koprivničko–križevačke, Zagrebačke i Karlovačke županije za ovu godinu, Vlada Republike Hrvatske je na sjednici održanoj prošlog četvrtka donijela odluku kojom je odobrena pomoć u ukupnom iznosu do 54.000.000 kuna za štete uzrokovane prirodnom nepogodom tuča iz svibnja i lipnja ove godine, a konačna odluka o raspodjeli bit će donesena na redovnoj sjednici Državnog povjerenstva krajem godine.

Sredstva će se raspodijeliti proporcionalno udjelu iznosa pomoći na razini pojedine županije u ukupnim zahtjevima županija, a sredstva su osigurana za pomoći za štete nastale na poljoprivredi, gospodarstvu, nerazvrstanim cestama, komunalnoj i društvenoj infrastrukturi i stambenoj imovini.

-Vlada Odlukom od 9. lipnja, nije obuhvatila štete na pokretnoj imovini (automobilima). Grad Varaždin će u Registar šteta unijeti prijave svih oštećenika zaprimljene do ovog ponedjeljka, bez obzira o kojoj vrsti imovine je riječ i proslijediti na daljnje rješavanje županijskom, odnosno državnom povjerenstvu u čijoj je nadležnosti rješavanje istih – poručili su iz Grada.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba