Tijekom pojačanog nadzora u Zagorju utvrđeno je ukupno 58 prometnih prekršaja, izdvajamo:

22-godišnji vozač okolicom Krapine vozio s 1,87 promila, prijeti mu kazna od 11.000 kuna i oduzimanje vozačke dozvole

Objavljeno: 13.06.2022.

Proteklog vikenda, na području koje sigurnosno pokriva Policijska uprava krapinsko – zagorska proveden je pojačani nadzor u prometu, a tijekom pojačanog nadzora utvrđeno je ukupno 58 prometnih prekršaja.

Tako su evidentirana 24 prekršaja ne korištenja sigurnosnog pojasa u vozilu, osam prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, šest prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila, jedan prekršaj nepropisnog korištenja mobitela tijekom vožnje i 19 ostalih prekršaja u prometu.

Najveća očitana koncentracija alkohola u organizmu utvrđena je prilikom nadzora prometa u subotu oko 21 sati, u Hromcu, kod 22-godišnjeg vozača koji je upravljao osobnim automobilom s 1,87 promila. Protiv njega je podnijet Optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja Zakona o sigurnosti prometa na cestama sa predloženom novčanom kaznom u iznosu od 11.000 kuna i predloženom zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od šest mjeseci.

Najveća brzina kretanja vozila utvrđena je u Hromcu na D207, također u subotu, od 81 km/h, na djelu ceste gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 50 km/h.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba