Oštetio je OTP banku za najmanje 10,2 milijuna kuna, za 86.939 švicarskih franaka i za 60.000 eura

Bankar Srđan Djaković godinama mešetario tuđem novcem, skrivao se u BiH, a sada osuđen na četiri godine i šest mjeseci

Objavljeno: 07.06.2022. zagorjeinternational

Srđan Djaković, 61-godišnji vrlički bankar osuđen je na četiri godine i šest mjeseci zatvora jer je oštetio OTP banku za najmanje 10,2 milijuna kuna, za 86.939 švicarskih franaka i za 60.000 eura.

Proglašen je krivim za četiri kaznena djela pronevjere i tri kaznena djela krivotvorenja službene isprave, a u zatvorsku kaznu uračunali su mu šest mjeseci, koje je proveo u istražnom zatvoru. Nepravomoćnom presudom mora nadoknaditi štetu za banku, piše Slobodna Dalmacija. Dakle mora platiti i 15.000 kuna sudskih troškova.

Bankar koji je pobjegavši s 11 milijuna kuna skrivao se u BiH deset dana pa se na kraju predao, a nakon uhićenja su pronašli dva milijuna kuna, no istragom je otkrivena sumnja u još kaznenih djela.

Osim pronevjere novca iz poslovnice u studenom 2019. godine, kada je Djaković iz sefa odnio 11,5 milijuna kuna teretilo ga se da je tijekom godina mešetario novcem klijenata. Među njima su dvije žene kojima je dao dio novca prije bijega, a treći je klijent u međuvremenu preminuo. Taj je novac vraćen banci koja je obeštetila klijente. Navodilo se i da je uzimao novac s depozita klijentice.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba