S početkom u 19 sati

U Općinskoj zgradi Huma na Sutli ove subote koncert poznatog ŽVA “Sotelia“

Objavljeno: 02.06.2022. zagorjeinternational

U velikoj dvorani Općinske zgrade u Humu na Sutli ove subote, s početkom u 19 sati održat će se koncert Ženskog vokalnog ansambla “Sotelia“.

ŽVA Sotelia djeluje u Kulturno umjetničkom društvu “Rikarda Jorgovanića“ od 2006. godine, a u tih 17 godina postao je jedan od vodećih vokalnih skupina koji djeluje na području Hrvatskog zagorja, ali i šire. Repertoar kojim se bave su obrade kajkavskih, suvremenih zabavnih i duhovnih pjesma, a uz obrade imaju i nekoliko autorskih pjesma kajkavskog i duhovnog izričaja. Do sada su izdale i dva nosača zvuka na kojima su obrade kajkavskih pjesama te pjesme na humskom izričaju.Surađivale su s brojnim glazbenim i tamburaškim sastavima na nastupima širom Hrvatske i Slovenije. Za njihov veliki uspjeh, posebno je zaslužan umjetnički voditelj Siniša Miklaužić.

Dobitnice su brojnih priznanja, pa su tako dva put proglašene najboljim vokalnim sastavom u Hrvatskoj na državnim smotrama malih vokalnih sastava, kao najbolje su proglašene na drugom susretu zborova “Zapjevajmo Prejcu” u Velikom Taboru u konkurenciji klapa, na susretu vokalnih skupina u Varaždinu te u Bocanjevcima u Slavoniji na susretu vokalnih skupina “Kad zapjevamo ja i moja druga”.

Općinska nagrada Huma na Sutli, koja se dodjeljuje za osobite zasluge u razvoju društvenih odnosa i unapređenju djelatnosti od posebnog značaja za općinu, dodijeljena im je 2016. godine.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba