Predsjednik Matice umirovljenika KZŽ Vladimir Crnec o mirovinama

PROSJEČNA MIROVINA U KZŽ 2768 KUNA: Kako bi si popravili mjesečni prihod, na pola radnog vremena zaposleno je 272 umirovljenika – to nije dugoročno rješenje

Objavljeno: 01.06.2022. zagorjeinternational

Predsjednik Matice umirovljenika Krapinsko-zagorske županije Vladimir Crnec prisustvovao je tradicionalnom susretu umirovljenika koji je održan na Dan državnosti u Mariji Bistrici, a za Radio Stubicu je otkrio da Matica umirovljenika ima 27 udruga umirovljenika s oko 7000 članova, dodajući da u Zagorju ukupno ima oko 32.000 umirovljenika. Prokomentirao je činjenicu da su prosječne mirovine, među najmanjima u Hrvatskoj, istaknuvši da je u Hrvatskoj ukupno 1.599.000 osiguranika dok je korisnika mirovine 1.231.000, što predstavlja omjer 1:30.

-Prosječna mirovina u Hrvatskoj iznosi 2855 kuna, a u Krapinsko-zagorskoj županiji 2768 kuna. Gledajući rođake, prijatelje ili članove udruge mnogi od njih imaju i puno manju mirovinu od tzv. prosječne i žive na rubu siromaštva. U našoj županiji se 272 umirovljenika zaposlilo na pola radnog vremena čime si popravljaju mjesečni prihod, međutim, ni to nije rješenje na dulje vrijeme jer nisu svi umirovljenici pri zdravlju, a na kraju krajeva, u mirovini smo – kazao je Crnec koji je spomenuo i neke projekte koji se provode kako bi se uvjeti života umirovljenika poboljšali, pa su tako među njima europski projekt Senior aktiv program, projekti Županijskog Crvenog križa i MIPOS-a.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba