U tijeku su prijave u 1. razrede srednjih škola

Imate nejasnoća oko upisa? Donosimo sve informacije na jednom mjestu

Objavljeno: 24.05.2022. zagorjeinternational

Ministarstvo znanosti i obrazovanja donijelo je Odluku o upisu učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2022./2023. („Narodne novine“ broj 57/2022.) kojom su propisani upisni rokovi, uvjeti upisa i struktura upisa u srednje škole.

Osim navedene Odluke postupak upisa u I. razred srednje škole reguliran je i odredbama Pravilnika o elementima i kriterijima za upis učenika u srednje škole. Oba navedena dokumenta u cjelini sadržaja dostupna su na mrežnim stranicama https://www.upisi.hr/upisi/.

Proces upisa u 1. razred srednje škole za sve učenike počeo je 23. svibnja 2022. godine prijavama učenika u online sustav upisa u srednje škole NISpuSŠ na mrežnoj stranici https://www.upisi.hr/upisi/.

Više podataka o upisima dostupno je OVDJE.

Inače, pokrenut je Viber kanal za informiranje i obavještavanje o postupku prijava i upisa u srednje škole. Info-kanal pokrenuo je CARNET Helpdesk, a na njemu će učenici, roditelji i svi uključeni u proces upisa moći saznati sve važne rokove i odgovore na česta pitanja koja inače stižu na CARNET-ov Helpdesk, a možete mu pristupiti putem poveznice.

Sljedeći važan datum za učenike je 25. lipnja, kada kreće prijava obrazovnih programa. Na ljetnom roku moći će prijaviti njih najviše šest. Na vrh liste trebaju staviti program koji najviše žele upisati a zatim i ostale željenim redoslijedom jer će se njime raspoređivati na prijavljene programe. Ostale važne datume možete vidjeti u ovome članku.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba