“STUB-kultura“ u svibnju:

Završni Stub-klub festival i završetak projekta

Objavljeno: 24.05.2022. zagorjeinternational

Udruga Kajkaviana je, u suradnji s Gradom Donja Stubica te udrugama Stub-klub iz Donje Stubice i Profesor Baltazar iz Zagreba, uspješno odradila projekt Stub-kultura koji je omogućio stvaranje društvenog centra u zajednici kao javnog prostora za članove lokalne zajednice. Projekt je započeo u rujnu 2020. godine, završen je u svibnju 2022., a sredstva za realizaciju dobivena su iz Europskog socijalnog fonda u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., od čega su EU sredstva 1.570.421,63 kuna, a 277.133,23 kuna je osigurao Ured za udruge Vlade RH iz Državnog proračuna.

U periodu od dvije godine održale su se razne radionice i to: Ljudske priče, Arheologija zajednice, kajkavska Radionica o jeziku, Plesne večeri koje su zbog epidemioloških mjera postale Glazbena slušaonica, Čitateljski klub, Radionica interpretacije lokalne baštine, Kreativna radionica za djecu i osobe s invaliditetom, Radionica vinorel tehnike slikanja i Participativno upravljanje

U petak, 20. svibnja 2022. godine, održao se završni Stub-kultura festival. Na festivalu su se održavale radionice: Kreativna radionica za djecu i osobe s invaliditetom pod vodstvom Tanje Bakek i Jane Đurđević s naglaskom na inkluziju pa su prisustvovali i učenici OŠ Donja Stubica, Radionica o jeziku pod vodstvom Danice Leštek na kojoj su mali i veliki mogli okušati svoje znanje kajkavskog, Glazbena slušaonica pod vodstvom Željka Popovića gdje se mogla slušati glazba za razne uzraste te Radionica interpretacije lokalne baštine pod vodstvom Vlaste Horvatić-Gmaz koja je održala stručnu vođenu šetnju Donjom Stubicom. Do 20 sati mogle su se pogledati izložbe radova radionica Kreativna radionica za djecu i osobe s invaliditetom koju je postavila Tanja Bakek, a radove su napravila djeca i mladi s invaliditetom, radionica Arheologija zajednice koju je postavila Ivana Škiljan, gdje su predstavljene arheološke iskopine polaznika radionice s nalazišta Stari grad – Donja Stubica te Radionica vinorel tehnike koju su postavili Ivica Kiš i Željko Zima. Festival je završio predstavom Münchhausen u izvedbi Vilima Matule kako bi se sugerirale i druge mogućnosti rada novoosnovanog društvenog centra.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade RH.

Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost Kajkaviane.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba