Održano državno natjecanje strukovnih škola “WorldSkills”

SŠ KRAPINA ODLIČNA: Matiji Antoliću prvo mjesto, Velimiru Martinezu i Mateju Gongoli drugo, a odlični i Luka Oslić i Elena Cvrtila

Objavljeno: 13.05.2022. zagorjeinternational

Učenici Srednje škole Krapina ostvarili su izvrsne rezultate na državnom natjecanju strukovnih škola “WorldSkills”. Natjecanje se održavalo od 10. do 12. svibnja na Zagrebačkom velesajmu, a sudjelovalo je 360 učenika u pratnji svojih mentora.

Matija Antolić, učenik 4.AT razreda, usmjerenja “Tehničar za računalstvo”, je u disciplini ‘Administracija IT sustava’ osvojio prvo mjesto. Ovo je drugi puta zaredom da je Srednja škola Krapina u toj disciplini, pod vodstvom mentora i profesora Mladena Ptičara, pomela konkurenciju i uzela prvo mjesto.

U disciplini ‘Izrada programskih rješenja’, Luka Oslić, također iz 4.AT razreda, osvojio je četvrto mjesto, a mentor učeniku bio je profesor Stjepan Šalković. 

U disciplini ‘Prodajne vještine’ koja podrazumijeva prodaju robe na veliko ili malo te savjetovanje kupaca o kupovini, natjecala se Elena Cvrtila, iz 3.J razreda, a ostvarila je deveto mjesto. Učenicu je mentorirala profesorica Marija Maja Brezak.

Na smotri radova u području strojarstva sudjelovali su učenici Velimir Martinez i Matej Gongola, učenici 4.BT razreda iz usmjerenja “Tehničar za mehatroniku”. Njihov mentor je bio profesor Mladen Hršak, a učenici su projektirali i izradili simulator vožnje automobilom. Na temelju glasova i stručne procjene Prosudbenog povjerenstva osvojili su izvrsno drugo mjesto, a njihov simulator isprobali su mnogobrojni posjetitelji tijekom natjecanja. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba