U OB Zabok pet pozitivnih pacijenata

U KZŽ 29 novih slučajeva zaraze koronavirusom

Objavljeno: 13.05.2022. zagorjeinternational

Na području Krapinsko-zagorske županije evidentirano je 29 novih osoba pozitivnih na koronavirus, od kojih osam testiranih PCR testom te 21 brzim antigenskim testom. Trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze osoba s područja Krapinsko – zagorske županije iznosi  410. Broj novooboljelih u proteklih sedam dana na 100.000 stanovnika  iznosi 163, dok je prije tjedan dana bio 210.

U Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana nalazi se pet osoba pozitivnih na SARS CoV-2, među kojima jedan na respiratoru.  Dnevni prosjek hospitaliziranih COVID pozitivnih osoba u našim bolnicama je u prošlom tjednu bio pet  pacijenta, a tjedan dana prije šest.

U zdravstvenim ustanovama Krapinsko-zagorske županije trenutno je šest pozitivnih djelatnika, od kojih pet zdravstvenih. Prošli je tjedan bilo devet pozitivnih djelatnika, od kojih sedam zdravstvenih. U ustanovama pružatelja socijalne usluge smještaja  trenutno nema pozitivnih korisnika ni djelatnika. Prije tjedan dana bio je jedan pozitivan djelatnik.

Ukupno je evidentirano 18 COVID pozitivnih učenika u 11 škola  te sedam pozitivnih djelatnika u sedam škola s područja Krapinsko-zagorske županije. Prošli je petak evidentirano deset COVID pozitivnih učenika u dvije škole, te jedan pozitivan djelatnik.

Na području Krapinsko-zagorske županije trenutno se nalazi 141 raseljena osoba iz Ukrajine. Smještene su u privatnom smještaju.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba