Boji se ići u školu kako se ne bi sreo s počiniteljima

STRAŠAN SLUČAJ VRŠNJAČKOG NASILJA U ZAGREBU: Dječaku vršnjaci stavili uže oko vrata i vukli ga

Objavljeno: 10.05.2022. zagorjeinternational

U ponedjeljak 2. svibnja, u dvorištu jedne zagrebačke osnovne škole dogodio se strašan slučaj vršnjačkog nasilja nad jednim prvašićem. Naime, kako je ispričala dječakova majka za 24 sata, on se oko 18 sati otišao igrati na dvorište škole s prijateljem, gdje su mu drugi dječaci, većinom njegovi vršnjaci, stavili omču oko vrata i vukli ga.  

– Moj sin je stajao i držao se za ogradu, a taj stariji dečko ga je štrikom “zahaklao” za vrat i povukao. Držao se za štrik za njegov vrat. Uspio se nekako izmiljogiti i izvući glavu da mu uže ne dođe s prednje strane vrata – rekla je majka te dodala kako ne zna kako je “igra” s užetom uopće započela, a ispričala je i da je njezin sin drugim dječacima rekao kako se ne želi igrati jer mu se igra čini opasnom. 

Uz njegove vršnjake, u školskom dvorištu je bio i jedan stariji dječak koji mu je i nanio vidljive ozljede na vratu, iako su ga, rekla je majka, i drugi dječaci povlačili. 

– Na vratu mu je ostao biljeg što su potvrdili i u Klinici za dječje bolesti u Klaićevoj gdje sam odvela sina sljedeći dan na pregled. Pokušali smo navečer hladiti mjesto ozljede, no sljedećeg jutra nije mogao pomaknuti vrat pa sam ga odvela liječniku da ga pogledaju – rekla je majka.  

Osim fizičke ozljede na vratu, dječak se, rekla je majka, boji ići u školu jer se boji sresti s počiniteljima koji se, dodala je, nisu ni ispričali, a njihovi roditelji su sve pokušali prikazati kao igru. Slučaj je prijavila i policiji koja je evidentirala ozljede i podnijela kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja zbog nanošenja tjelesne ozljede prema osobi posebno ranjivoj zbog njezine dobi.

Kratko su se oglasili i iz škole u čijem se prostoru incident dogodio. Rekli su da se događaj zbio van školskog vremena učenika, ali da je škola obavijestila sve nadležne institucije.  

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba