Košarice i pozivnice oblikovane na vikend radionicama u Dvoru Veliki Tabor

ODLIČNO PROVEDEN VIKEND: Doživjeli prošla vremena kroz interaktivne i opuštajuće radionice

Objavljeno: 09.05.2022. zagorjeinternational

Pletenje košara opušta, složili su se sudionici radionica koje je Dvor Veliki Tabor organizirao proteklog vikenda s namjerom da posjetiteljima pruži dodatni doživljaj dviju specifičnih i recentnih izložbi koje se u muzeju mogu razgledati.

Uz izložbu ˝ČUVARI ETNOGRAFSKE BAŠTINE U VELIKOM TABORU˝, na kojoj je izložen dio muzejskih predmeta iz Etnografske zbirke, osmišljena je radionica kojoj je cilj bio podučiti sudionike pletenju jednostavnih košarica od vrbinih grančica. Neki od posjetitelja došli su s pričom prisjećanja na svoje djedove i njihovu praksu pletenja košara pa je radionica postala i pričaonica o tradiciji. Rezultat ispreplitanja vrbovog šiblja iznenadio je i same ˝košaraše˝ s obzirom da nisu ni bili svjesni koliko su spretni i koliko takav posao može biti umirujuć.

Pletenja su se mahom prihvatili odrasli, a djeca su radije odabirala oblikovanje rođendanskih pozivnica, inspirirana izložbom ˝ROĐENDAN U HERMANOVOJ JAZBINI˝. Nakon što je pozivnica bila ispisana i iscrtana prema njihovim zamislima, djeca su, uz pomoć muzejske pedagoginje, Kristine Pavlović, pozivnice zapečatila na klasičan način, pečatnim voskom i priručnim pečatom. I njima je to bilo novo iskustvo pa su komentirala kako se osjećaju poput vitezova koji pozivnice potajice nose u dvor nekoj grofici.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba