Grad Krapina potpisao 350.000 kuna vrijedne ugovore s gradskim udrugama s područja kulture i tehničke kulture

“Vi obogaćujete naše manifestacije, vaši napori u onome što radite su od strane Grada prepoznati i nagrađeni”

Objavljeno: 09.05.2022. Vanja Hozmec

U krapinskoj Gradskoj vijećnici danas su potpisani ugovori Grada Krapine s udrugama o odobravanju financijskih sredstava iz područja kulture i tehničke kulture u 2022. godini, a potpisani ugovori vrijedni su ukupno 350.000 kuna.  

Kako je rekao predsjednik krapinskog Gradskog vijeća Mladen Gregurović, ugovori su dodijeljeni sukladno pravilniku, a u te je svrhe bio raspisan i javni natječaj.  

Dobitnici 

– Na temelju povjerenstva koje je dalo prijedlog, gradonačelnik je donio odluku o tome koje će udruge dobiti sredstva. Od udruga s područja kulture, to su Društvo za kajkavsko kulturno stvaralaštvo, Gradski puhački orkestar, Kulturno umjetničko društvo “Ilirci”, Kulturna udruga GFUK, Krapinske mažoretkinje, Likovno društvo “Ernest Tomašević”, Folklorna skupina “Viline”, Udruga korisnika bežičnih sustava “KR-NET”, Udruga “Moji dani”, Umjetnička organizacija “Kreativna kuća”. Svima želim čestitati na tome i moram istaknuti da je veliki doprinos ovih udruga kulturi grada Krapine. Vi obogaćujete naše manifestacije, posebice kada je vrijeme našeg Festivala. Vaši napori u onome što radite su od strane Grada prepoznati, a ovime na neki način i nagrađeni – poručio je Gregurović.

Društvo za kajkavsko kulturno stvaralaštvo dobilo je 150.000 kuna za “Tjedan kajkavske kulture i festival kajkavskih popevki Krapina 2022”, a Gradski puhački orkestar dobio je 75.000 kuna za osiguranje uvjeta za djelovanje udruge, pripremu nastupa i same nastupe. KUD “Ilirci” dobio je 40.000 kuna za projekt/program očuvanje kajkavske pjevane kulturne baštine “Kaj za domaći kraj 2022”, Kulturna udruga GFUK dobila je 35.000 kuna za “Glumački festival u Krapini”, Krapinske mažoretkinje dobile su 20.000 kuna za sudjelovanja na državnim i međunarodnim natjecanjima, a Likovno društvo “Ernest Tomašević” dobilo je 8000 kuna za razvijanje likovne kulture u svim vidovima likovnih djelatnosti. 

Sredstva je dobila i Folklorna skupina “Viline” (5000 kuna) za program rada za ovu godinu, zatim Udruga korisnika bežičnih sustava KR-NET (5000 kuna) za program/projekt “Elektromagnetsko zračenje astronomskih tijela”, Udruga “Moji dani” (3000 kuna) za program/projekt “Bolje spriječiti nego liječiti” te Umjetnička organizacija “Kreativna kuća” za objavljivanje romana “Moje srce je zec “ (3000 kuna) i za radionicu crtanog filma “Napravi crtić” (1000 kuna).

Velika pomoć 

U ime dobitnika, prisutnima se obratio predsjednik Kulturne udruge GFUK Adam Končić istaknuvši dugogodišnje praćenje aktivnosti udruga od strane Grada, pogotovo GFUK-a koji iza sebe ima 15 godina rada.

– Svakako bih apostrofirao Društvo za kajkavsko kulturno stvaralaštvo koja je najdugovječnija udruga u gradu i veselimo se svim programima koje će nam dati početkom rujna ove godine. Zahvaljujem u ime udruga koje obogaćuju život građana i građanki Krapine, ali i onih koji ovdje dolaze. Sljubljujemo se i s Turističkom zajednicom grada Krapine koja u svom programu koristi naše, gdje je god moguće – rekao je Končić i dodao kako financijska sredstva udrugama znače puno, a da je najvažnije da se sve aktivnosti udruga, bilo da su njeni članovi amateri ili profesionalci, provode i rade iz velike ljubavi, kako bi se nešto moglo dati čovjeku. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba