U Tehnološkom inkubatoru KZŽ poljoprivrednim udrugama dodijeljeni ugovori ukupne vrijednosti 63.693 kuna

SVI U ZAGORJU PROIZVODIMO NEŠTO DOBRO: Sredstva nam pomažu u edukaciji, ali i u promociji naših proizvoda

Objavljeno: 06.05.2022. zagorjeinternational

Korisnicima koji su ostvarili pravo na županijsku potporu kroz javni natječaj za financiranje programa i projekata poljoprivrednih udruga Krapinsko-zagorske županije u ovoj godini, u petak su u Tehnološkom inkubatoru Krapinsko-zagorske županije dodijeljeni ugovori čija ukupna vrijednost iznosi 63.693 kuna.

Pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu, turizam, promet i komunalnu infrastrukturu Sanja Mihovilić pojasnila je da je maksimalni predviđeni iznos potpore bio 15.000 kuna po udruzi, odnosno, 75 posto od ukupno prihvatljivih aktivnosti u sklopu natječaja, a to su organiziranje i sudjelovanje na tečajevima i osposobljavanjima za bavljenje poljoprivrednom proizvodnjom, preradom  te stavljanjem poljoprivrednih proizvoda na tržište, organizacija i sudjelovanje na izložbama i sajmovima, registracija robnih marki te promocija poljoprivrednih proizvoda.

Ugovore je predstavnicima poljoprivrednih udruga uručio krapinsko-zagorski župan Željko Kolar, rekavši da je pandemija u protekle dvije godine spriječila brojne aktivnosti ovih udruga.

-Mi smo 2018. godine imali 27 udruga koje su se javile na natječaj. Godinu kasnije ih je bilo 17. Ove godine ugovore uručujemo za šest odličnih udruga. Žao mi je što je pet udruga otpalo jer nisu ispunili kriterije samog natječaja, međutim, mi već godinama imamo vrlo jasno izražene kriterije i već godinama pozivam i molim udruge da ako nisu sigurni oko onog što piše u natječaju, da se bez ikakvih problema konzultiraju s našim stručnim službama koje će im pomoći da usklade svoj program s natječajnom dokumentacijom. Ako uspijemo održati pandemiju pod kontrolom i ako će biti normalni uvjeti za rad udruga, kao i normalni uvjeti za putovanja vjerujem da ćemo sljedeće godine imati slatke brige, a to je kako osigurati više novca od onog što smo predvidjeli u proračunu – rekao je Kolar.

U ime korisnika županijskih potpora okupljenima se obratila predsjednica Udruge Vino Zagorje Jasminka Šaško, koja je kazala da Županija već duži niz godina prati i podupire zagorske udruge.

-Mi se već godinama odazivamo na ove natječaje i koristimo ova sredstva koja nam pomažu i u edukaciji, ali i u promociji naših proizvoda. Svi mi u Zagorju proizvedemo nešto dobro, međutim, ako ne napravimo dobar marketing i promociju i nemamo krajnjeg kupca, onda imamo problem s plasmanom tih proizvoda – rekla je Šaško.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba