NOVA AKCIJA SPAŠAVANJA ZAVRŠILA SRETNO: Na terenu 21 HGSS-ovac, tri potražna tima, policija, 30-ak vatrogasaca, quad i dron:

STARICA PRONAĐENA NEOZLIJEĐENA U ŠUMI KOD RADAKOVA: “Ovo je dokaz koliko je važan pravovremeni poziv hitnim službama”

Objavljeno: 06.05.2022. zagorjeinternational

U četvrtak, oko 19 sati, Hrvatska gorska služba spašavanja Stanica Zlatar Bistrica zaprimila je poziv u potražnu akciju starije ženske osobe koja se u mjestu Radakovo udaljila iz obiteljske kuće u nepoznatom smjeru. Nasreću, pronađena je u obližnjoj šumi, neozlijeđena, a nakon pregleda na terenu, liječnika HGSS-a Stanice Zlatar Bistrice predana je djelatnicima Hitne medicinske pomoći.

Na teren je izašao 21 pripadnik HGSS Stanice Zlatar Bistrica te tri potražna tima (čovjek+pas) iz stanica Zagreb i Čakovec, pripadnici MUP-a te preko 30 vatrogasaca iz nekoliko Dobrovoljnih vatrogasnih društava i Javnih vatrogasnih društava. Teren je osim s ljudstvom i psima bio pretraživan i quadom te bespilotnom letjelicom s termalnom kamerom.

-Ova akcija je još jednom pokazala koliko je u ovakvim situacijama važan pravovremeni poziv hitnim službama. Akcija je za nas završila u otprilike dva sata ujutro, danas kada smo se vratili našim kućama. Posebnost ove akcije je da je za njezina trajanja naš liječnik Tino dočekao svoj rođendan, koji mu i ovim putem čestitamo. Ovo je pravi pokazatelj da smo za vas tu u bilo koje doba dana ili noći, 365 dana u godini, pa čak ako nam je koji od tih dana i rođendan – kazali su iz HGSS-a Stanice Zlatar Bistrice.

Foto: HGSS Stanica Zlatar Bistrica/Facebook

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba