Slučaj iz Nove Gradiške koji je lani šokirao Hrvatsku

Majka tragično preminule dvogodišnje djevojčice Nikoll Dedić osuđena na 13 godina zatvora, otac na sedam

Objavljeno: 04.05.2022. zagorjeinternational

Majka dvogodišnje djevojčice Nikoll Dedić iz Nove Gradiške, koja je 4. travnja prošle godine preminula od posljedica teških ozljeda u zagrebačkoj Klinici za dječje bolesti, nepravomoćno je osuđena na 13 godina zatvora, a otac djevojčice na sedam, piše Index.hr.

Odluka je to Županijskog suda u Slavonskom Brodu koji je majci sudio za smrt djevojčice, odnosno da je 31. ožujka prošle godine grubo odgurnula dijete koje je pri padu zadobilo po život opasne ozljede. Uz to, na teret se oba roditelja stavljalo i emocionalno zanemarivanje i zlostavljanje djece. 

– Optuženici su proglašeni krivim za sva kaznena djela. Prvooptuženoj je stavljeno na teret kazneno djelo povrede prava djeteta, za to kazneno djelo utvrđena je kazna zatvora u trajanju od 12 godina. Za kazneno djelo povrede djetetovih prava iz Članka 177. stavak 2, dobila je dvije godine i šest mjeseci. Jedinstvena kazna zatvora je 13 godina – rekao je sudac Županijskog suda u Slavonskom Brodu Slaven Vidmar.

Oca se teretilo za dva kaznena djela i proglašen je krivim za oba. 

Inače, par je ukupno imao četvero djece, a nakon smrti kćerkice, dvoje od preostalo troje djece izuzeto je iz zajedničkog domaćinstva. Treće dijete, koje je bilo pod skrbništvom bake, izuzeto je iz obitelji u ožujku ove godine. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba