U Zaboku održan prijem za 35 novorođenih beba u proteklih šest mjeseci - gradonačelnik Hanžek istaknuo da je to veselje, ali i briga

“Kandidirat ćemo izgradnju dječjeg vrtića i područne škole u Špičkovini, a sljedeći gradonačelnici morat će razmišljati o još novih vrtića”

Objavljeno: 04.05.2022. Vanja Hozmec

U zabočkoj Gradskoj galeriji danas je održan prijem za djecu rođenu na području Zaboka u proteklih šest mjeseci i njihove roditelje, a u tom je periodu rođeno 35 beba.

Da da se radi o dugogodišnjoj tradiciji i da je upravo Grad Zabok prvi krenuo s prijemom novorođenih, naglasila je predsjednica Društva “Naša djeca” Zabok Sonja Borovčak. 

– Mi smo u Društvu “Naša djeca” potaknuli te susrete i ja se osobno jako veselim svakom novom malom Zabočanu ili Zabočanki – rekla je Borovčak. 

Po mjeri najmlađih

Društvo “Naša djeca” Zabok ovom je prilikom darovalo svoje CD-ove “Zdravo i fino”, dok je Grad novorođenima i njihovim roditeljima poklonio odjeću i novčanu pomoć, otkrila je Borovčak. 

– Najbitnije je zapravo to da su nama djeca zaista važna i da Društvo “Naša djeca” zajedno s Gradom i gradonačelnikom čini sve da grad bude po mjeri svih građana, a prije svega ovih najmanjih – poručila je. 

Gradonačelnik Ivan Hanžek zadovoljan je i sretan što se Zabok širi i što svakim danom ima sve više stanovnika, pogotovo onih najmlađih. Ipak, otkrio je da taj rast broja mladih stanovnika sa sobom donosi i određene brige, ali one slatke. 

– U Zaboku se svakim danom povećava broj obitelji koje se doseljavaju ili koje se stvaraju, a time, na svu sreću, raste i broj novorođene djece. S jedne strane je to veselje, a s druge je dodatna briga jer treba osigurati socijalnu podlogu za lakši odgoj i odrastanje te djece – rekao je Hanžek. 

Veliki Dječji vrtić “Zipkica” u samom centru grada već je odavno premalen, a mjesta je premalo čak i uz dječji vrtić u Martinišću. Gradonačelnik je tako ovom prilikom otkrio da Grad u skorije vrijeme planira graditi još jedan vrtić.

Novi vrtić i škola 

– Mogu reći da uz dječji vrtić “Zipkica” kojeg imamo, uz relativno novo odjeljenje vrtića u Martinišću, ovih dana je krenuo natječaj za izgradnju novih dječjih vrtića. Mi idemo s kandidaturom izgradnje dječjeg vrtića i područne škole u Špičkovini i na taj način smatram da bi mogli zadovoljiti najveći broj potreba za smještajem djece u vrtiće kratkoročno, pa možda i srednjoročno. Dugoročno se nadam da ćr novi gradonačelnici morati razmišljati o novim vrtićima – rekao je Hanžek. 

Osim manjka mjesta u gradskim i okolnim vrtićima, u Zaboku je primjetan i manjak stanova. 

– U Zaboku nema slobodnih stanova. S jedne strane žao mi je da se napuštaju neka mjesta u Zagorju, a s druge strane nam je drago da ti mladi ljudi koji žele zasnovati obitelj, kupuju stanove i grade kuće baš u Zaboku kao mjestu na kojem vide svoju perspektivu i budućnost – zaključio je Hanžek. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba