OBILJEŽENA 27. OBLJETNICA VRO “BLJESAK“: Kod križa u Novom Marofu odana počast poginulim hrvatskim braniteljima

“Da bismo palim herojima uistinu odali počast, moramo nastaviti raditi te graditi bolje društvo i državu“

Objavljeno: 30.04.2022. zagorjeinternational

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod križa u Novom Marofu u subotu je odana počast poginulim hrvatskim braniteljima u operaciji Bljesak.

Uz gradonačelnika Sinišu Jenkača, palih hrvatskih heroja prisjetili su se i predsjednik Gradskog vijeća Mladen Benjak, gradski vijećnici, načelnik Policijske postaje Novi Marof Nikola Beštek te predstavnici udruga proizašlih iz Domovinskog rata.

Grad se na sve važne datume prisjeća poginulih hrvatskih branitelja i svih koji su dali doprinos za stvaranje slobodne i neovisne Republike Hrvatske, pa je tako i ove godine svečano obilježena 27. obljetnica Vojno redarstvene operacije “Bljesak“.

Naglasivši kako je važno prisjetiti se i odati počast svima koji su u borbi za hrvatsku slobodu dali ono najvrednije što su imali, svoj život, gradonačelnik Jenkač poručio je kako je Bljesak, uz Oluju najznačajnija vojno-redarstvena operacija.

-Sam Bljesak i Oluja taktički su postavile i omogućile daljnja kretanja, a na kraju krajeva i oslobađanje značajnih dijelova Hrvatske. Zbog toga se danas s posebnim pijetetom prisjećamo svih palih heroja koji su za našu državu, za sve ono što danas uživamo i što ostavljamo budućim naraštajima, dali nemjerljiv obol – istaknuo je Jenkač.

Kako je kazao, operacija Bljesak je i društveno-politički i međunarodno potvrdila da se Republika Hrvatska spremna osloboditi te da je samo pitanje vremena kada će se za to stvoriti uvjeti.

-Da bismo palim herojima doista odali počast i zahvalili im za njihov doprinos u stvaranju slobodne Hrvatske, najznačajnije što možemo učiniti jest nastaviti raditi i graditi bolje društvo i državu u kojem će svi naši stanovnici, posebno mladi imati svijetlu budućnost – zaključio je Jenkač.

Najnovije po kategorijama

VIDEO: “Sigurno za mališane, sigurno za Zemlju: Etherealov tekstil beskompromisne je kvalitete, upravo zbog ljubavi utkane u njega”

PREPOZNALE IH I MAME I BEBE, ALI BANKE NE: Ethereal, jedinstvena tvrtka iz Zagorja, protiv nepotrebnog gomilanja tekstila bori se Crowdfunding kampanjom u cilju bolje budućnosti djece - pomozite im u plemenitoj misiji

VIDEO: “Sigurno za mališane, sigurno za Zemlju: Etherealov tekstil beskompromisne je kvalitete, upravo zbog ljubavi utkane u njega”

Objavljeno: 22.06.2024. zagorjeinternational

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba