HPD “Strahinjčica” provodi “Malu planinarsku školu” za osnovnoškolce

“Cilj je da se djeca od malih nogu naviknu na kretanje i boravak u prirodi te da nauče osnovne vještine snalaženja”

Objavljeno: 28.04.2022. zagorjeinternational

Hrvatsko planinarsko društvo “Strahinjčica“ Krapina počelo je provoditi planinarsku školu za mlađe uzraste budućih planinara, tzv. “Malu planinarsku školu” za djecu osnovnoškolske dobi s područja Krapine i okolnih mjesta.

Cilj škole je da se djeca od malih nogu naviknu na kretanje i boravak u planinama i u prirodi, da nauče osnovne vještine snalaženja u prirodi kroz atraktivne izlete i zanimljiva predavanja i vježbe prožete igrom i zabavom. 

Protekle je subote održana prva terenska nastava na obroncima Brezovice, a polaznici su pokazali veliki interes i zanimanje, te je uz obilje dobre volje uspješno svladana prva tema, osnove planinarstva i kretanja i boravka u planinama.  Voditeljice škole Miljenka Mužar i Marija Strmečki istaknule su da uživaju  radeći s malim planinarima i vesele se nastavku škole.

Škola se provodi prema Pravilniku o maloj planinarskoj školi Hrvatskog planinarskog saveza i obuhvaća dobne skupine djece od osam do 15 godina, a ukupno je uključeno 40-ak polaznika. Škola omogućava upoznavanje osnova planinarstva i stjecanje osnovnih planinarskih znanja i vještina, a njezin jedinstven i prilagođen program pruža osnovu za siguran i svrsishodan boravak djece u planinama. 

Ukupno će biti odrađeno sedam izleta s terenskom nastavom, a škola traje do rujna ove godine i besplatna je za sve sudionike.  

Partneri u provođenju su Stanica planinarskih vodiča Zagorje i Javna ustanova za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima KZŽ Zagorje Zeleno, dok su suradnici Hrvatska gorska služba spašavanja, Grad Krapina i okolne općine. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba