S ciljem primjene tehnologije i aplikacija u učenju u prirodi iz biologije i geologije

Učenici OŠ Novi Marof u sklopu “Erasmus+” projekta “SOFT” boravili u Grčkoj

Objavljeno: 26.04.2022. zagorjeinternational

U sklopu međunarodnog Erasmus+ projekta “SOFT“, učenici Osnovne škole Novi Marof Maša Fotak, Marta Falat, Mia Gradiščak, Tomo Bukovčan i Filip Štromar su od 27. ožujka do 2. travnja, uz učitelje Josipa Bešteka i Katarinu Marenčić, otputovali u Grčku.

Cijeli projektni tim kojeg čine učenici iz šest zemalja članica projekta (Hrvatske, Portugala, Litve, Finske, Rumunjske i Grčke) okupio se tijekom tjedna mobilnosti u svrhu provođenja projektnih aktivnosti, u školi Arsakeio Gymnasium u gradu Patrasu koji se nalazi na krajnjem sjevernom dijelu poluotoka Peloponeza.

– Projektni tjedan započeli smo narodnim plesovima u izvedbi školskog folklornog ansambla, obilaskom škole, te druženjem s nastavnicima i učenicima škole domaćina. Sudionici projekta predstavili su svoje škole, gradove i zemlje, a učitelji ih podijelili u međunarodne grupe za suradnju. Dan smo završili obilaskom prelijepog sveučilišnog grada Patrasa koji 24 sata u danu odiše toplim opuštenim i veselim mediteranskim duhom i ozračjem. Grad je prepun trgova, lijepih ulica, kafića, restorana i ostalih sadržaja koji su cijeli dan i noć ispunjeni tisućama studenata iz cijele grčke koji pohađaju neko od četiri velika sveučilišta u gradu – piše učitelj i koordinator projekta Josip Beštek. 

Ciljevi projektnog tjedna bili su primjena tehnologije i aplikacija u učenju u prirodi iz biologije i geologije, a u te su svrhe učenici s njihovim učiteljima posjetili mnoge povijesno poznate lokacije na kojima su učenici odrađivali radionice u međunarodnim timovima iz navedenih predmetnih područja. 

– Radionice smo provodili tijekom posjeta špiljskom sustavu u Kalavryta, gradu i općini u planinskom području poznatom po špiljama. Tijekom srijede na poznatim grčkim plažama otoka Lefkade, u četvrtak za vrijeme posjeta antičkoj Olimpiji i petak za vrijeme obilaska prelijepe Atene i spektakularne Akropole, kompleksa antičkih građevina na visokoj ravnoj stijeni u srcu grada. Djeca su pozorno slušala i marljivo odradila svoje dnevne zadatke tijekom tjedna postavljajući gotov materijal na stranicu Padlet aplikacije i Facebook “SOFT“ stranicu – piše Beštek.  

Uz nezaboravno iskustvo i nova prijateljstva, učenici su stekli i iznimno vrijedna nova znanja i vještine. Projekt se uskoro nastavlja prema zapadu, 30. travnja kada će učenici posjetiti Portugal, a završava u Litvi 5. lipnja. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba