U sklopu obilježavanja “Noći knjige” i “Proljetnih dana kulture“

U Gradskoj knjižnici Zlatar održana promocija knjige “Književnim stazama Hrvatskog zagorja“ Humčana Božidara Brezinščaka Bagole

Objavljeno: 26.04.2022. zagorjeinternational

U sklopu obilježavanja “Noći knjige” i “Proljetnih dana kulture”, u zlatarskoj Gradskoj knjižnici, u ponedjeljak je održana promocija knjige “Književnim stazama Hrvatskog zagorja” Humčana Božidara Brezinščaka Bagole.
Kroz knjigu je obrađeno više od 90 književnika koji su rođeni u Hrvatskom zagorju ili su privremeno živjeli u njemu te ga opisivali u svojim djelima. Zamišljena je kao vodič za izvođenje nastave hrvatskog jezika i za kulturni turizam.
Dobrodošlicu posjetiteljima, među kojima je bila i zlatarska gradonačelnica Jasenka Auguštan Pentek, poželjela je ravnateljica knjižnice Lovorka Puklin, a nakon nje je uslijedila prezentacija knjige koju je moderirao Željko Slunjski. Prisjetilo se zlatarskih autora Stanka Dominića i Stjepana Draganića, ali i književnika koji su vezani uz Zlatar – Silvija Strahimira Kranjčevića, Slavka Batušića, Borislava Kiša Šaulovečkog i Ladislava Fodrocija. Njihove odabrane tekstove čitali su Gordana Valjak i Leon Jutriša.
Autor knjige istaknuo je kako je knjiga već prije izlaska iz tiska trebala dopune te je najavio njezino digitalno izdanje, koje bi se moglo nadopunjavati. U glazbenom dijelu, prigodne skladbe na gitari izveo je Jann Habuljko.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba