POKLON ZA DAN GRADA: Pregradi dodijeljen certifikat “Grad za mlade“

˝Ovaj uspjeh rezultat je kontinuiranog i kvalitetnog rada, ali i poticaj da radimo još bolje˝

Objavljeno: 20.04.2022. zagorjeinternational

Povjerenstvo za dodjelu certifikata “Grad za mlade“ prošli je tjedan donijelo konačnu odluku o dodjeli Certifikata na temelju javnog poziva iz siječnja ove godine. Sve kandidature prošle su ukupno tri razine evaluacije, a u konačnici su tri grada zadovoljila sve potrebne kriterije.

Dobitnici Certifikata za razdoblje od 2022. do 2025. godine su Križevci, Poreč i Pregrada.
Tijekom evaluacije mapirane su dobre prakse među prijavljenim gradovima koje će se javno objaviti s ciljem njihove dostupnosti svim zainteresiranim gradovima.

Za dobivanje Certifikata gradovi su morali zadovoljiti najmanje 50 posto kriterija u svakom od osam tematskih područja (participacija, demografski poticaji i mjere, zapošljavanje, mobilnost, zdravlje i sport, rad s mladima i kultura, obrazovanje i informiranje) te ukupni postotak ovisno o broju stanovnika (do 10 tisuća stanovnika 60 posto, između 10 i 35 tisuća stanovnika 70 posto, više od 35 tisuća stanovnika 80 posto). Na temelju stručne procjene dostavljene dokumentacije dostavljene u svrhu dobivanja certifikata Grad za mlade, Grad Pregrada ostvario je ukupno 72,37 posto standarda kvalitete lokalne politike za mlade.

Povjerenstvo za dodjelu Certifikata čine predstavnici relevantnih organizacija i institucija u području rada s mladima – Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade, Instituta za društvena istraživanja u Zagrebu, Agencije za mobilnost i programe Europske unije, Mreže mladih Hrvatske, Saveza Društava “Naša djeca” i Udruge gradova u Republici Hrvatskoj.

– Na sam poziv prijavilo se 15 gradova. Ovaj uspjeh rezultat je kontinuiranog i kvalitetnog rada za mlade i prema mladima u našem gradu te poticaj da radimo još bolje, kako bismo titulu Grada za mlade zadržali i nakon proteka od tri godine – istaknuo je pregradski gradonačelnik Marko Vešligaj.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba