U OB Zabok nalazi se sedam COVID pacijenata

U Zagorju danas 24 novooboljele osobe od koronavirusa

Objavljeno: 15.04.2022. zagorjeinternational

Na području Krapinsko-zagorske županije evidentirane su 24 nove osobe pozitivne na koronavirus, od kojih 5 testirano PCR testom te 19 brzim antigenskim testom.

Oporavilo se sedam osoba te trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze osoba s područja Krapinsko – zagorske županije iznosi 379. U samoizolaciji se nalaze 324 osobe, a broj novooboljelih u proteklih sedam dana na 100.000 stanovnika  iznosi 141, dok je prije tjedan dana bio 206.

U Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana nalazi se sedam osoba pozitivnih na SARS CoV-2, među kojima jedna na respiratoru.  Dnevni prosjek hospitaliziranih COVID pozitivnih osoba u našim bolnicama je u prošlom tjednu bio sedam pacijenta, jednako kao i tjedan dana prije.

U zdravstvenim ustanovama Krapinsko-zagorske županije trenutno je 10 pozitivnih djelatnika, od kojih pet zdravstvenih. Prošli je tjedan bilo 10 pozitivnih djelatnika, od kojih devet zdravstvenih. Drugi tjedan za redom nema pozitivnih ni korisnika ni djelatnika pružatelja socijalne usluga smještaja,

Ukupno su evidentirana dva COVID pozitivna učenika iz dvije škole te jedan djelatnik iz jedne škole s područja Krapinsko-zagorske županije. Prošli su petak bila evidentirana 22 COVID pozitivna učenika u 13 škola te 15 pozitivnih djelatnika u 11 škola.

Na području KZŽ trenutno se nalaze 104 raseljene osobe iz Ukrajine. Smještene su u privatnom smještaju.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba