Zagorska policija u ožujku obavila 48 očevida na cestama te utvrdila 1577 prometnih prekršaja

Od 103 sudionika u prometnim nesrećama, pet ih je teško, a 10 lakše ozlijeđeno – osam vozača bilo je pijano

Objavljeno: 12.04.2022. zagorjeinternational

Policijski službenici PU krapinsko – zagorske prošlog su mjeseca obavili očevid kod 48 prometnih nesreća, što je za 4,3 posto više nego u ožujku prošle godine. Nisu evidentirane prometne nesreće s poginulim osobama, u 11 nesreća s ozlijeđenim osobama pet osoba je zadobilo teške, a deset osoba lakše tjelesne ozljede, dok je u 37 prometnih nesreća nastala materijalna šteta. U odnosu na lanjski ožujak nesreće s ozlijeđenim osobama tako su u porastu za 57,1 posto, dok je broj nesreća u kojima je nastala materijalna šteta u padu za 5,1 posto.

Od 20 do 40

– Najviše nastradalih osoba životne je dobi od 20 do 40 godina – nastradalo je devet sudionika, od kojih su četiri osobe zadobile teške, a pet osoba lakše tjelesne ozljede. Prema starosti sudionika prometnih nesreća, najviše ih je također bilo te životne dobi, njih 47. Najčešći uzrok nesreća u ožujku je bilo nepropisno kretanje vozila, zbog čega se dogodilo 12 nesreća, a prema vrstama nesreća, najviše je bilo slijetanja, njih 10 – otkrili su iz PU krapinsko – zagorske. 

Kritični dani prema broju obavljenih očevida prometnih nesreća bili su četvrtak, petak i nedjelja s po devet obavljenih očevida, a najsigurniji bili su ponedjeljak i srijeda sa četiri obavljena očevida. Kritično vrijeme u toku dana bilo je razdoblje između 15 i 16 sati (sedam nesreća), a najsigurnije razdoblje bilo je između 0 i 4 sata, kada nije obavljen niti jedan očevid.

– U prometnim nesrećama sudjelovala su 103 sudionika od čega je bilo 76 vozača i 27 putnika, a pod utjecajem alkohola u trenutku prometne nesreće bilo je osam vozača – kažu nam iz policije, čiji su službenici prošlog mjeseca evidentirali i čak 1577 prometnih prekršaja. 

Kobna brzina

Najviše ih se odnosilo na brzinu, njih 628, što čini gotovo 40 posto od svih počinjenih prometnih prekršaja. Zatim slijede prekršaji nekorištenja sigurnosnog pojasa u vožnji (137) i prekršaji upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola (75). Utvrđena su i 73 prekršaja upravljanja neregistriranim vozilom, 48 prekršaja korištenja mobitela u vožnji, 15 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, 12 prekršaja upravljanja vozilom dok je vozačka dozvola oduzeta, devet prekršaja odbijanja alkotestiranja te tri prekršaja upravljanja tehnički neispravnim vozilom,… 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba