U Varaždinu održan tradicionalni 14. Obrtnički ulični sajam

Zagorec: Obrtnici su pokretač razvoja gospodarstva u Varaždinskoj županiji, ponosni smo na njih i našu će podršku imati i dalje

Objavljeno: 11.04.2022. zagorjeinternational

Na varaždinskom Franjevačkom trgu je u organizaciji Udruženja hrvatskih obrtnika Varaždin , u subotu održan 14. Obrtnički ulični sajam s ciljem promocije obrtnika i njihove ponude, a građani su imali prilike upoznati se i s bogatom obrtničkom baštinom. 

Izlagače je u društvu predsjednika Udruženja hrvatskih obrtnika Varaždin Borisa Kosa te gradonačelnika Varaždina Nevena Bosilja obišla te im pružila podršku i zamjenica župana Varaždinske županije Silvija Zagorec.

– Obrtnici su snažan pokretač razvoja gospodarstva u Varaždinskoj županiji i tako svi današnji izlagači pokazuju koliko je obrtništvo specifična djelatnost koja zahtijeva puno znanja i entuzijazma kako bi se postigli konačni rezultati. Ponosni smo na obrtnike i znamo da su im prošle dvije godine bile iznimno teške, ali vlastitim su znanjem i upornošću uspjeli opstati. Našu podršku imat će i dalje, a naše građane pozivam da kupuju od naših proizvođača, od naših OPG-ova i da ih na taj način podupiru – rekla je Zagorec. 

Gradonačelnik Neven Bosilj je rekao kako su upravo obrtnici ti koji su još od srednjeg vijeka nosili razvoj grada te da redovito doprinose identitetu Varaždina. 

– Grad i obrtnici surađuju na puno načina, dajemo im određene potpore, imamo s njima redovite sastanke, dogovaramo akcije kao što je ova – zaključio je gradonačelnik dok je Boris Kos naznačio kako mu je iznimno drago da su obrtnici izašli ponovo na svoje štandove sa svojom bogatom ponudom.

Obrtnici su na svojim štandovima ponudili suhomesnate proizvode, balkonsko cvijeće, dječje igračke, ručno rađeni nakit i ukrase, mirisne svijeće i druge proizvode, a građani su štandove obilazili uz glazbenu pratnju tamburaškog sastava Taliri. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba