PANINI ODLAZI U POVIJEST:

U proizvodnju albuma i sličica kreće novi, ekskluzivni partner

Objavljeno: 06.04.2022. zagorjeinternational

Veliku novost za ljubitelje skupljanja sličica pred prvenstvo objavio je gol.dnevnik, a radi se o promjeni proizvođača albumasa samoljepljivim sličicama za Europsko prvenstvo u nogometu 2024. godine, kao i za Euro 2028. Naime, talijanska tvrtka Panini, koja je od 1970. godine radila albume sa sličicama za svjetska prvenstva, a 1977. je izdala prvi i za Euro više neće proizvoditi albume. UEFA je, naime, postigla dogovor s drugom tvrtkom, Topps, koja će zamijeniti Panini kao UEFA-in ekskluzivni partner u proizvodnji sličica, ali i drugih naljepnica i kolekcionarskih predmeta za nadolazeći Euro.

Topss će ubuduće raditi sličice za muški Euro 2024. i 2028., ženski Euro 2025., kao i završnice Lige nacija sve do 2028. godine, a ostali uvjeti ugovora nisu objavljeni.

– Europsko prvenstvo najveći je i najprestižniji nogometni događaj na nacionalnoj razini u Europi – izjavio je generalni direktor međunarodnog sporta i zabave u Toppsu Mark Catlin, koji je u sklopu sporazuma s UEFA-om potpisao ugovor s ambasadorom cijelog projekta Joseom Mourinhom.

Panini ostaje FIFA-in partner za ovogodišnje Svjetsko prvenstvo u Kataru, ali još uvijek se ne zna tko će raditi sličice za Svjetsko prvenstvo kojemu će 2026. domaćini biti Kanada, Meksiko i SAD.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba